кадър: БНТГолямата победа е, че народът се освободи от страха

...
кадър: БНТГолямата победа е, че народът се освободи от страха
Коментари Харесай

Във фейсбук: Нинова иска оставки, но не обели и дума за блокирането ѝ в БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Голямата победа е, че народът се освободи от страха и апатията. Идва рецесия, а ръководещите потвърдиха, че не могат да се оправят с нея. Това написа в събота сутринта в формалния си Фейсбук профил ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Нинова не пропусна да вметне, че алтернативата на настоящето държавно управление е нейната партия, само че не обели и дума за вчерашната ѝ обсада в постройката на Българска национална телевизия, дружно с Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Припомняме, че след присъединяване на Нинова и на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в предаването " Панорама ", протестиращи против статуквото блокираха за над час политиците, които, под бурни освирквания и крясъци " оставка ", само че не и без помощта на полицейските кордони, съумяха някак да се измъкнат от мястото по разнообразни пътища из тъмните дребни улички около  Българска национална телевизия.

Ето какво написа Нинова във Фейсбук:

 

 

Искаме оставката на цялото държавното управление, само че желаеме и посредством тази оставка и нови избори – смяна на модела на ръководство. По време на вота на съмнение ние го описахме какво съставлява. Лобистки закони и институции, които се употребяват като маша за пробутване на лобистки ползи. Хора, употребявани като бушони да извършват частни ползи и по-късно да бъдат сменяни, с цел да се резервира системата. Пропаганда, която всява боязън и санкционира всеки инакомислещ. Затова би трябвало система от ограничения, които да се трансформират този модел, а не просто едните да си тръгнат и друга партия да продължи да ръководи постарому.

Предсрочните избори са нужни, тъй като идва рецесия, а ръководещите потвърдиха, че не могат да се оправят с нея. Според отчет на Европейската комисия от предходната година, Брутният вътрешен продукт на глава на популацията пада още преди рецесията, а Докладът за конвергенция на ЕЦБ потвърждава, че бизнес средата в България се утежнява. От април имаме 20% спад на износа и 30% спад на вноса. Криза в стопанската система се задаваше още преди пандемията.

Откакто стартира рецесията с COVID-19, прилаганите ограниченията не работят – те с нищо не оказват помощ нито на стопанската система, нито на семействата. Управляващите нямат никакъв проект по какъв начин да продължат оттук насетне. Правителството не се употребява с доверие и не може да прокара промени, а Народното събрание е делегитимиран. Затова би трябвало нов парламент и ново държавно управление с ново доверие, с цел да може да започва промени и да направи проект за развиването на България. Старите са изчерпани.
Искаме оставката и на Борисов, и на Гешев. Подкрепяме митингите и призоваваме всички наши симпатизанти и членове да се включват в тях.

Преди година от Българска социалистическа партия предложихме правосъдна промяна в две съществени две елементи: Първата беше налагане на правосъден надзор върху актовете на основния прокурор посредством промени в Закона за правосъдната власт. Другото, което предложихме, беше безусловно друг модел на действие на КПКОНПИ. Ако тогава тази промяна беше призната, позволявам, че в този момент нямаше да има такова напрежение. Уви, когато опозицията предложи нещо, то се отхвърля априори.

Не единствено сме поискали оставка, само че сме предложили и решение на казуса.

Ако има някой, който да е пореден през последните четири години в настояването за смяна на този управнически модел, това е Българска социалистическа партия. Преди четири години декларирахме думи, които в този момент се чуват на улицата: „ Има паралелна страна и задкулисие, което ръководи същинската страна. Това задкулисие е проникнало във всички партии и си е купило политици от всички цветове. Ако желаеме да се борим, би трябвало да се обединим и да се надигнем против мафията “. Тези неща освен ги декларирахме, само че се борихме против тях. Сега резултатът, който гонихме се вижда по улиците – народът се освободи от страха и апатията. Това е огромна победа. / fakti.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР