Кадър БНТДоц. д-р Велизар Шиваров разкри колко трае имунитетът, след

...
Кадър БНТДоц. д-р Велизар Шиваров разкри колко трае имунитетът, след
Коментари Харесай

Доц. Шиваров: Имунитетът след ваксинация трае поне 8 месеца

Кадър Българска национална телевизия

Доц. доктор Велизар Шиваров разкри какъв брой трае имунитетът, откакто е сложена ваксина против ковид.  Не можем да сме на 100% сигурни, че имунизациите ще спрат разпространяването на ковид, заяви имунологът доцент доктор Велизар Шиваров. 

" Част от хората, преболедували вируса, също не развиват задоволително антитела. Ваксините целят да изградят имунитет с тъкмо избран съставен елемент на вируса. Целта на имунизациите е да имат протективни антитела ", разкри още той.

 

Според мен, ваксиналният отговор ще трае повече от година. Засега е потвърдено, че имунитетът ни след имунизация трае най-малко 8 месеца, разяснява доцент Шиваров. 

" Да не чакаме групов имунитет посредством очакване на другите да се имунизират, направете го и вие ", прикани пред Българска национална телевизия имунологът.

" И природата си направи опит с нас ", отговори той на въпрос дали посредством имунизациите не се прави тест върху хората.  

" Рискът за тежко боледуване и съдбовен излаз от вируса няма общо с възрастта, пола или заболяванията ", коментира доц. Шиваров. 

" Хората, които са преболедували вируса, имат антитела, които не обезвреждат разновидностите на вируса, само че след имунизация съумяват ", разкри имунологът ново здравно изследване измежду дребна група хора.

" Много хора подлагат на критика, че обществото се държи като че ли за първи път се срещаме с инфекциозна болест и не помнят опита ни с имунизациите ", завърши доц. доктор Велизар Шиваров, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР