кадър: БНТДнешният инцидент не е единствен за състезанието. През 2007

...
кадър: БНТДнешният инцидент не е единствен за състезанието. През 2007
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на пострадалия на рали Сливен пилот

кадър: Българска национална телевизия

Днешният случай не е единствен за надпреварата. През 2007 година при тежък случай е умрял играч от Украйна.

Лидерите след първия ден в 40-тото издание на " Монбат рали Сливен " Уур Сойлу и Арас Динчер от Турция претърпяха тежък случай по време на стадий от надпреварата. Пилотът е със съчетана контузия на крайниците и мозъчен оток. Навигаторът е единствено с натъртвания. Инцидентът е станал малко след 10 часа, а ралито е прекъснато за малко, съобщи Българска национална телевизия. 

Тежкият случай е станал по време на стадий " Трапоклово " от рали Сливен. При доста висока скорост автомобилът се е отклонил от трасето, влезнал е в канавката, а по-късно е отскочил над 15 метра.

" Имаше проблем с пътя. Има грапавина на пътя, която не е поправена от доста години. И предните години е имало сходни произшествия на същото място. На тази грапавина попаднахме и ние, като колата подскочи и изгубихме надзор. Превъртяхме се няколко пъти. Колата отскачаше от ударите при въртенето ", сподели навигаторът Арас Динчер.

Веднага след случая на мястото са пристигнали лекарски екипи, пожарна и полиция. Пострадалите са отведени в сливенската болница с пострадвания, само че без заплаха за живота. По-сериозно е потърпевш водача на спортния автомобил.

" Направени са съвещания надлежно с неврохирург и хирург, при което те написаха своите наставления и бяха изпълнени. Предположихме със съчетана контузия в реанимация за наблюдаване, изрично отхвърлиха и взеха решение да се приберат с техен транспорт с кола за спешна помощ, която се ангажираха да си намерят в Турция. Опасност за живота евентуално няма ", сподели доктор Азим Азимов от МБАЛ " Иван Селимински " в Сливен.

Скоростта на автомобила при случая е била 180 км/ч. Според уредниците са подхванати всички ограничения за сигурност на ралито. Състезанието се организира по републиканската пътна мрежа. Преди началото на всеки стадий състезателите имат право три пъти да преминат по маршрута за нанасяне на механически корекции в навигационните си карти.

" Може би един от най-тежките произшествия, които са се случвали в България през последните години. За благополучие модерните рали коли имат доста положителни ограничения за сигурност – ролкейджове, профилирани седалки, хансустройство, което се грижи при комшични удари, тъй че с помощта на тези ограничения за сигурност, с помощта на бързата реакция на съответните органи от надпреварата, състезателите бяха превозени в точния момент до болничното заведение ", сподели асистентът на шефа на " Монбат рали Сливен " Владимир Гатев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР