Кадър БНТ, архивПроф. Николай Витанов опита да обясни какво ще

...
Кадър БНТ, архивПроф. Николай Витанов опита да обясни какво ще
Коментари Харесай

Математикът на Националния оперативен щаб: Очаква ни тежка зима. В момента ситуацията е доста неприятна

Кадър Българска национална телевизия, списък

Проф. Николай Витанов опита да изясни какво ще стане с броя на новозаразените в идващите седмици и месеци. Според него е допустимо техният брой да падне фрапантно, стига да се съблюдават ограниченията.

Ако всички българи стартират да съблюдават ограниченията в страната, ще паднем до 500 случая на инфектирани дневно. Това мнение изрази математикът на Националния действен щаб в предаването „ Карай напряко ” по Нова тв.

Според него сега много хора не съблюдават ограниченията и това е повода случаите на инфектирани да са толкоз доста. Витанов също акцентира, че от дълго време е минат „ оптимистичния сюжет ”, който е планувал напролет.

„ 4000 случая дневно значат, че РЗИ към този момент имат грамадни компликации да следят контактните лица и по тази причина би трябвало да им се оказва помощ ”, добави проф. Витанов.

„ Ако хората не престават да не съблюдават прецизно ограниченията против COVID-19, у нас в края на ноември броят на инфектираните ще доближи 79 хиляди ”, счита още математикът. Той разяснява още, че в Китай към този момент са преборили вируса с безапелационна карантина, само че такава в Европа не може да бъде приложена.

„ Очаква ни тежка зима. В момента обстановката е много неприятна. Това беше предсказано и ясно, че ще пристигна ”, сподели той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР