Качество и функционалност за работното място на професионалистаEлегантният Philips 34B1U5600CH/00

...
Качество и функционалност за работното място на професионалистаEлегантният Philips 34B1U5600CH/00
Коментари Харесай

Монитор и технологичен хъб в едно: Philips 34B1U5600CH/00

Качество и функционалност за работното място на професионалиста

Eлегантният Philips 34B1U5600CH/00 е освен това от екран за работа – на него би трябвало да се гледа като на „ сърцето ” на работното място (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Ярки и наситени цветове, малко време за реакция, съвременен закривен екран, само че в същото време и софтуерен хъб за всичката техника на работното място – тази невероятна композиция е подбрана елегантно в професионалния екран Philips 34B1U5600CH/00.

Какво чака човек от своя работен екран от професионален клас? Да демонстрира качествени цветове, да сменя картината безпрепятствено при динамично видео-съдържание, да се настройва точно и да не изморява очите при продължителна работа. Всичко това е реализирано в извития екран на Philips 34B1U5600CH/00 – екран за работа с CAD/CAM системи, приложения за видеообработка, както и с многоколонни таблици.

Но елегантният Philips 34B1U5600CH/00 е освен това от екран за работа. Всъщност, на него би трябвало да се гледа като на „ сърцето ” на работното място. Той концентрира на едно място всички взаимовръзки сред компютърната техника, класическата външна страна и всички дребни устройства, които всекидневно използваме за работа – външни дискове, слушалки, зарядни устройства – та даже и LAN  мрежата!



Цвят и контрастност за експерти

VA LED екранът на Philips монитора употребява усъвършенствана технология MVA (Multidomain Vertical Alignment), която обезпечава висок коефициент на контрастност за извънредно живи и ярки изображения. На подобен екран общоприетите офис приложения наподобяват безкрайни и се обработват с лекост, само че мониторът е изключително подобаващ за боравене с графично наличие – фотоси и видео, филми, игри и взискателни графични приложения. Благодарение на технологията за ръководство на пикселите, екранът дава извънредно необятен зрителен ъгъл от 178/178 градуса.




Кристално чист облик

Вградената CrystalClear технология на Philips прави тъкмо това, което значи името ѝ – кристално ясни изображения. Ултра-широката QHD резолюция от 3440×1440 пиксела се поддържа при периодичност 100 и 120 Hz, според от вида на свързването.

Кадрите и графиките са живи и свръх-реалистични, в ултра-широк формат 21:9, което разрешава боравене с пространствено огромни изображения – широкоекранни фотоси и графики, видео наличие, електронни таблици. Без подозрение гледането на филми е прекарване, което кара човек да се потопи в разкоша от наситени цветове, само че за експертите това значи подробна, детайлна визия при работа с CAD/CAM решения и видеообработващи системи. Огромното пространство на екрана е парадайс и за финансисти и експерти по обработка на данни, работещи върху големи електронни таблици с голям брой колони.

Хъб за техниката на работното място

Зад живите цветове на екрана на Philips 34B1U5600CH/00 има освен това от техника за визуализация. В тънкото му тяло е прикрито същинско „ кръстовище ” за свързаността на работното място.

Интегриран KVM комутатор разрешава да се свържат два обособени компютъра с една конфигурация монитор-клавиатура-мишка. Един бутон разрешава бързо превключване сред източниците.





В долната част на корпуса са поместени портове за връзка към всякаква външна страна – два USB-C врата, HDMI, HDCP, даже RJ-45 порт. Да, това устройство може да бъде живата връзка сред LAN  мрежата в офиса с работния преносим компютър, даже в случай че преносимият компютър няма личен мрежов порт. RJ-45 през USB-C предлага бърза и сигурна връзка, когато е належащо.

Освен това наличният USB-C с алтернатива на зареждане разрешава на мобилния компютър да черпи сила непосредствено от монитора, елиминирайки нуждата от спомагателни захранващи кабели.

Така работното пространство се освобождава от многочислените кабели за сливане на всички устройства за ежедневна работа. Носещата стойка на монитора е проектирана по този начин, че обгръща и спретнато „ прибира ” кабелите от корпуса към задната част на работния плот, с цел да сътвори едно свободно, пространно и семпло изглеждащо работно място.




Уеб камера с шумопотискащ микрофон за телеконференции

Специално внимание в този Philips 34B1U5600CH/00 заслужава и неговата уебкамера, която на пръв взор е невидима. Тя е скрита изкусно в горния борд и се изважда с едно леко натискане. Когато не се употребява, камерата може да бъде прибрана – още веднъж с едно леко натискане. Естетическият резултат от изчистения дизайн е неоспорим.

5-мегапикселовата камера е сертифицирана за Windows Hello и е оборудвана с усъвършенствани датчици за лицево различаване, което прави елементарно и комфортно сигурното влизане в работните Windows устройства за по-малко от 2 секунди.

Не единствено това, само че камерата е снабдена и с шумопотискащ микрофон, което я прави идеална за телеконференции. Под ръба са скрити двойните интегрирани високоговорители с мощ 5 вата.




Комфорт за очите

Матовите екрани, антирефлексните покрития и системите за предотвратяване на очите от отражения и вибрации са към този момент общоприети за модерните монитори на Philips. Производителят с горделивост може да твърди, че е направила всичко допустимо за щадене на очите на потребителя. Това се удостоверява и от сертификацията по стандарта TUV Rheinland Eye Comfort за попречване на напрежението на очите, породено от продължителна работа с компютър.

За здравето на потребителя се грижи и режимът за понижаване на синята светлина, чието нездравословно влияние върху нервната система е към този момент добре известно.

Ергономичният дизайн пък е доведен до върхово равнище. Накланянето нагоре и надолу варира от -5 до 25 градуса. В този случай потребителят следва да съобрази посоката на уебкамерата, в случай че я употребява интензивно. По хоризонтала мониторът може да се завърти до перпендикулярно състояние – стига пространството към работното бюро да разрешава подобен „ обсег ”. Височината също може да се трансформира, с цел да пасне на хора с всевъзможен растеж и височина на работния стол.



Philips 34B1U5600CH/00 – спецификации:



Наличност и цена

34-инчовият закривен екран за експерти Philips 34B1U5600CH/00 е разполагаем за покупки в комерсиалната мрежа у нас от оторизираните сътрудници на марката. Цената на модела е към 1260 лева с включен Данък добавена стойност и три години гаранция.
69
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР