Kачествният климатик може да спести на домакинствата доста средства в

...
Kачествният климатик може да спести на домакинствата доста средства в
Коментари Харесай

Богомил Николов: Пестим по 300 лева на сезон с качествен климатик, регистрацията за колективна покупка е до края на юли

Kачествният климатик може да спести на семействата много средства в горещите летни дни, също и изчислено към 300 лв. от джоба на потребителя през отоплителния сезон. Анализът се базира на проби на над 40 модела климатици. Инциативата на Асоциация " Активни консуматори " за групова покупка на климатици продължава до края на месец юли. 

В студиото на “Фокус " изпълнителният шеф на " Активни консуматори “ Богомил Николов уточни, че когато купуват по-скъпа стока, на хората им сграбчва окото по-ниската продажна цена, само че не си вършат сметката, че евтиното ще им излезе по-скъпо във времето. Това е по този начин, поради крайната калкулация, която ще получат при използването на стоката.

“Стартирахме преди към този момент два-три месеца и като всяка акция, има начало и край. В първия стадий събираме искащи. Направили сме специфичен уебсайт - www.obstapokupka.online, където всеки искащ просто прави една регистрация, написа имейл и ключова дума и се записва. И това е. След това би трябвало да имат търпението, тъй като ние като наберем прочут брой искащи, по-късно пишем на компаниите и споделяме: ето, вижте, ние имаме тук еди-колко си искащи, дайте ни оферта като за толкоз хора ", изясни Богомил Николов и продължи: " И надлежно събрахме предложения, избрахме тази, която е най-хубава, единствено че имахме едно изискване към компаниите – да ни дадат предложения единствено за климатици, чието качество е тествано и тествано. Показах ви една листовка с тест на климатици и това е благодарение на нашето интернационално съдействие. Ние купихме от България три климатика, обаче тъй като вземат участие организация от още осем страни, всяка като купи по няколко климатика, и най-после публикувахме един лист от 42 устройства, чието качество в действителност ние сме ревизирали лабораторно. И оттова нататък поставихме изискване да получим предложения единствено за висококачествени климатици и ще обясня за какво. Защото става известно, направихме една такава практическа сметка, сравнихме един климатик, който е безусловно най-евтиният – 750 лв. струваше, с един, който е високо качество и много по-висока цена – от 2000 лв. ", обясни Николов значимите моменти към самодейността за групова покупка на климатици. 

В последна сметка излиза, че както постоянно се получава, евтиното  излиза по- скъпо. Еспертът направи съпоставяне с покупката на автомобил - и кола, както и климатик, не купуваме всеки ден. " В първия миг си казваш, че ти е скъпо, че ти нямаш толкоз пари ", акцентира и на психологическия миг специалистът.

“Цената се изравнява някъде към 5-та година, тъй като евтиният климатик има коефициент на превръщане към 2,5, а пък другият – към 4,5. Това значи, че с 1 киловат електрическа сила евтиният климатик е създал 2,5 единици топлота, а скъпият – 4,5 единици, просто тъй като е по-енергийно ефикасен. Това е като автомобилът и разходът на гориво - съпоставката мужду остарелия " Москвич “, който гори 15 на 100, и някаква съвременна кола, която гори 3 или 4 на 100. И в първия миг ти си казваш " О, не, това е доста скъпо, аз нямам толкоз пари “, обаче във времето в действителност ви излиза доста по-евтино. И това е тествано от нашите проби и обезпечено. И желаеме да научим хората малко по малко, несъмнено, в този момент с климатиците, по-късно с други устройства, да ги научим, когато взимат решение за покупка за нещо по-скъпо, не за ежедневна покупка, да вършат калкулация на разноските за общия период на прилагане на продукта. Т.е. един автомобил днеска, като го погледнете в магазина, неговата цена, той не коства 5000 или 50 000 лв.. Той ще ви коства тази цена плюс всички разноски за времето, за което ще го ползвате – пет години или 10 години. И защото множеството от тези разноски са известни, вие може да си ги натрупате и да си ги сметнете и в последна сметка, като теглите чертата, ще видите, че доста постоянно това, което е най-евтино, най-бюджетно и най-привлекателно на първи взор, в действителност изобщо не е по този начин ", установи Богомил Николов.

И това е първото, което “Активни консуматори " желае да изпрати като обръщение. След това е изгодата от самото присъединяване в груповата покупка.

“Ние говорихме понижения към 300 лв., към този момент четири модела сме договорили, които се оферират, а всеки човек, който взе участие в акцията, просто влиза, прави регистрация и към този момент вътре като влезе, може да види офертата и да си вземе самостоятелен код за промоция, който към този момент дава на търговеца и получава отстъпката. Искаме да повторим тази самодейност. Сега с климатиците ще приключат скоро, до края на месец юли ", подсети и крайният период за регистрация изпълнителният шеф на " Активни консуматори "

“Догодина ще продължим с други ", даде обещание изпълнителният шеф на “Активни консуматори ". Но просто в този момент стартирахме. Даваме си доста добре сметка, че в случай че бяхме почнали с мобилни телефони или с таблети или някаква по-масова, известна стока, евентуално щеше да има повече искащи и по-голям интерес, само че ние стартирахме с това, тъй като ние го замисляме още от много от дълго време – самата организация е мудна, когато беше пикът на енергийната рецесия, и казахме, че наша отговорност е ние да помогнем по някакъв метод на хората да се оправят с високите цени и с компликациите. И по тази причина започнахме с климатици. Надявам се, тъй като това е одобрена процедура, дори тя стана доста известна в западните страни, когато се либерализираха пазарите и когато към този момент може да си избирате примерно доставчика на електрическа енергия и имате 20 предложения, 20 доставчика на пазара, и те започнаха, нашите сътрудници, да вършат такива акции за групово превключване. Т.е. отново по този начин събират хора в един уебсайт и споделят: ето в този момент, имаме 5000 индивида, дайте ни оферта на снабдител. И по този метод смъкваме цената на стоките и услугите. Това е концепцията ", изясни Богомил Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР