Качественият сън ще увеличи значително продуктивността ви на следващия ден.

...
Качественият сън ще увеличи значително продуктивността ви на следващия ден.
Коментари Харесай

5 трика, с които ще се наспивате по-добре

Качественият сън ще усили доста продуктивността ви на идващия ден. Много хора не спят целесъобразните 8 часа сън на нощ, тъй като са заети с това да градят своя бизнес. Въпреки това, те съумяват да поддържат високи равнища на работливост.

Ключовото в тази ситуация е, че те максимизират изгодите от няколкото часа сън, с които разполагат. Вие можете да извършите същото, в случай че следвате препоръките по-долу, написа Entrepreneur:

Използвайте силата на утвърждението

Това е едно скрито оръжие, за което множеството хора не знаят. Можете да употребявате силата на одобряването, с цел да подготвите мозъка си за допустимо най-хубавия сън, даже и той да е единствено няколко часа.

Например, можете да си казвате: " Ще се събудя в (тук поставете часа, в който желаете да се събудите) и този сън ще ми е повече от задоволителен. " Подготвянето на подсъзнанието да извлече допустимо най-вече от времето, с което разполагате за сън, е страховит метод да се разсъните щастливи и продуктивни.

Спете вярно или не го правете изобщо

Кратката сънливост е страховит метод да преодолеете следобедното разпределяне и да бъдете продуктивни през останалата част на деня. Проблемът е, че множеството хора го вършат неправилно.

Първо, дремнете по-малко от 30 минути или час и и половина. Второ, пробвайте да дремнете, изключително в случай че е малко време, сред 1 и 3 часа следобяд. Така ще получите по-добър REM сън, или етапа на бързо движещите се очи.

Ако легнете да спите след 4 часа, тялото ви влиза в дълъг цикъл и няма да можете да се разсъните. Ще бъдете като зомби. По тази причина, в случай че не можете да го вършиме както би трябвало, по-добре не го правете изобщо.

Физическите извършения са най-хубавият ви другар

Друг страховит метод да се наспите качествено е като потренирате интензивно няколко часа преди лягане. Идеалното време за спортуване е към 6 часа вечерта. Когато сте изтощени, разсъдъкът ви влиза по-бързо в дълбоките цикли, като по този начин по-голямата част от съня е в този цикъл, което значи и по-качествен сън.

Спете сами, когато можете

Няма нищо по-лошо от това някой да ви тормози, до момента в който спите, изключително в случай че сте в дълбоката част на сънния цикъл. Проучвания демонстрират, че хората, които спят в едно легло с някой различен, имат с 50% повече разстройства в съня. Защо да понижавате качеството на съня си, в случай че можете да спите добре?

Гореща вана преди съня

Това е нещо, което предлага Ариана Хъфингтън. Тя споделя, че горещата вана е доста значима част от подготовката й за сън. Горещата вана след фитнеса пък е още по-добре решение.

Събуждайте се в подобаващия миг

Нашият сън се състои от цикли, които нормално се повтарят на всеки 90 минути. Ако се разсъните в средата на цикъла, ще се чувствате отпаднали през целия ден. Ако се разсъните в края на цикъла, преди да е почнал новия цикъл, ще се чувствате свежи.

Трябва да знаете какъв брой ще спите, с цел да реализирате цялостни цикли. Можете да употребявате Sleepyti.me, с цел да изчислите по кое време е добре да заспивате, според от това по кое време би трябвало да ставате.

Друг метод да предотвратите събуждането по средата на цикъла е да употребявате приложение, като Smart Sleep, което да проучва съня ви и да ви буди, когато започнате да навлизате във етапите на дълбокия сън, даже и това да е 10 минути преди вашата тревога. Тези 10 минути са разликата сред това да се чуствате отпаднали и да имате мощно работлив ден.

Сънят е значим

Със сигурност знаете, че сънят е в действителност значим. Тези препоръки може да ви оказват помощ да спите по-малко, само че не прекалявайте с несъразмерното понижаване на съня.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР