Кабул. В ярък противовес на политиката на талибаните до 2001

...
Кабул. В ярък противовес на политиката на талибаните до 2001
Коментари Харесай

„Анадолска агенция“: Представител на талибаните гостува в телевизионно предаване, водено от жена

Кабул. В ослепителен контраст на политиката на талибаните до 2001 година, върховен техен представител взе присъединяване в телевизионно предаване, водено от жена в един от водещите новинарски канали в Афганистан, с цел да дава обещание заслужено ръководство и равни права в сходство с ислямския закон на Шериата, осведоми “Анадолската организация “ .

По време на предходното си ръководство през 1996-2001 година, талибаните бяха наказани в интернационален проект поради потискането на дамите.

Мавлави Абдул Хак Хамад, старши член на медийния екип на талибаните и началник на „ Гласът на Шериата “ радио, се появи в TOLO News за къс диалог с Бехеша Арганда, жена водеща на новините.

В отговор на нейните въпроси той сподели, че групировката желае да подсигурява сигурността в страната.

Хамад сподели, че с времето сигурността в страната последователно ще се усъвършенства.

По -рано денем най -малко седем дами стачкуваха пред президентския замък в столицата Кабул с искане да бъдат предпазени правата им. Те носеха табели, на които пишеше: „ Афганистанските дами съществуват, ние желаеме правата си “.

В телевизионното си присъединяване Хамад сподели, че „ скоро “ талибаните ще имат надзор над цялостен Афганистан, когато Панджшир, последната останала провинция, която не е в техните ръце, падне

Той добави, че са в ход съвещания на най-високо равнище за завършване на разделянето на отговорностите на бъдещата административна система в Афганистан, дружно с формалното име, конструкция и други въпроси.

" Преговорите не престават да образуват бъдещото държавно управление. Вероятно ще бъде образуван съвет. След това ще бъде основана конституция ", изясни той.

Той добави: " Само тези, които са ограбили, продали (страната) на чужденци и са предали страната през последните 20 години, се опасяват или са избягали. В предишното не можехте да ходите по улиците след 16 часа. Но в този момент ще можете да пътувате 24 часа на всички места в Афганистан. Това е огромна смяна “, сподели той.

Твърдейки, че талибаните са същинските „ притежатели “ на Афганистан, Хамад сподели: „ Талибаните не са крадци и предатели като остарялата администрация. Името на талибаните е опетнено от пропагандата на Запада. Синът на молла Мохамед Омар - молла Мохамед Якуб е издал значими поръчения. Няма да нарушаваме ничия благосъстоятелност. Не търсим възмездие. Тук сме, с цел да донесем сигурност. "

Той добави, че чужденците „ са ни атакували 20 години, само че (сега) ние не им вършим нищо. Нека дружно да спасим страната от окупацията на непознати сили. "

Хамад също упрекна президента Ашраф Гани, че „ е предал личния си народ и нация, като„ е откраднал имуществото на страната “.

Той твърди, че Гани е взел със себе си 60 милиона $, когато е избягал от страната, до момента в който 40 милиона са останали.

Гани съобщи в малко текстово известие, че е напуснал страната, с цел да избегне борба с настъпващите талибани, която би могла да аргументи кръвопролития.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР