Кабинетът всъщност е на ПП, подкрепен с мнозинството на ГЕРБ

...
Кабинетът всъщност е на ПП, подкрепен с мнозинството на ГЕРБ
Коментари Харесай

Политолог: Възраждане не може да счупи сглобката на ПП-ДБ и ГЕРБ, защото Възраждане е стимулът да я има

Кабинетът в действителност е на Политическа партия, подсилен с болшинството на ГЕРБ в Народното събрание. Това сподели пред БНР политологът Атанас Радев. Той означи като главен проблем кадровия:

" Логиката на целия развой е когато има подписано съдружно съглашение, в него са заложени всички цели и рамки, само че има и едно неофициално съглашение, в което се схващат на някакъв симетричен принцип или други правила за това по какъв начин ще бъде юридически подборът на фрагменти за изпълнителната власт. Това е казусът, пред който се изправя тази коалиция. В момента, в който заговорим и за конституционна промяна, ще би трябвало да се търси доста по-широко болшинство сред политическите партии в Народно събрание и да бъде декларирано ясно какви са целите на тази конституционна промяна. Към момента още не сме видяли планове, а просто чуваме за това какво може и по какъв начин да се случи ", разяснява той.

Според него тази смяна на главния закон би трябвало да се случи с оптимално необятна гласност и поддръжка на парламентарно показаните партии. Това е рецептата, с цел да може и българските жители да са наясно какво се случва и какви промени се подхващат във връзка с правосъдната власт, безапелационен бе политологът.

Ще забележим какво ще осъществя кабинетът до локалните избори, сподели още Радев. Според него точно по тази причина са внимателните дейности на двете обединения в ръководството:

" Ако се издъни в 12 без 5, могат да получат съществени вреди във връзка с локалната власт ".

По думите му европейските избори ще дадат действителна оценка и визия за това какво се случва на национално равнище и дали има смяна в електоралните настройки. Хоризонтът, с който работи кабинетът, е европейските избори, акцентира той.

От няколко години се въртим в тази серпантина, която Политическа партия и ГЕРБ мислят, че могат да решат с влизането в коалиция, различен е въпросът дали това ще стане, продължи коментара си политологът.

По думите му бюджетът е главният закон, който демонстрира какви са целите на страната в границите на 1 година. Според него това неизбежно ще спъва обединението. Въпросът е, че няма ясно написани цели, по които да се работи, означи той. Законодателната стратегия би трябвало да е отражение на съдружно съглашение, само че ние сме почнали наопаки, разяснява Атанас Радев и добави, че обстановката изисква тежки решения за това дали да бъдат продължени съответни промени или да бъде спазен 3% недостиг.

Не съм сигурен, че " Възраждане " може да счупи " сглобката ", тъй като точно " Възраждане " е тласъкът да я има тази " сглобка ", сподели още политологът. Според него референдумът на партията може да сътвори доста по-сериозни проблеми, в сравнение с имаме сега. Спекулациите играят на прочувствена основа, в сравнение с да са прагматични и да дават отговор на действителността, акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР