Кабинетът в оставка прие наредбата за въвеждане на принципа замърсителят

...
Кабинетът в оставка прие наредбата за въвеждане на принципа замърсителят
Коментари Харесай

Кабинетът одобри правила за замърсителят плаща

Кабинетът в оставка одобри наредбата за въвеждане на правилото " замърсителят заплаща " , относима към таксите, които общините събират за сметосъбирането.

Точното заглавие: " Наредба за реда за правене и образеца на план-сметката за относимите разноски за осъществяване на дейностите по даване на услугите, за които се заплаща таксата за битови боклуци и за метода на пресмятане размера на таксата при използване на основите, планувани в Закона за локалните налози и такси ".

Наредбата регламентирт ясни и унифицирани правила за използване на основите , от които всяка община ще може да избере, с цел да дефинира таксата за битови боклуци, тъй че да се реализира оптимално обвързване сред генерираното количество битови боклуци и дължимата такса за тях.

Документът регламентира методите за установяване на таксата при всяка от признатите в Закона за локалните налози и такси основи, като са употребявани и формули за пресмятане. Също по този начин се унифицира и пример на документ, в който се показват нужните разноски за даване на услугите , като задачата е да се понижат случаите на включване на неприемливи разноски при определянето на таксата.

В прессъобщението държавното управление анонсира, че с приемането на Наредбата се реализира бистрота и гласност на включваните разноски при определянето на разноските в план-сметката, като е избран форматът на информацията и данните за таксата за битови боклуци, които общината би трябвало да разгласява на своята интернет страница за информация на жителите.

Наредбата регламентира типовете действия по даване на услугите, за които се заплаща таксата за битови боклуци , и относимите разноски на общината за осъществяването им. Посочват се източниците на финансиране на тези разноски за оказване на услугите , които се дават от общините по отношение на ръководството на битовите боклуци. Изрично е регламентирано, че разноските, които се финансират от други източници, разнообразни от таксата за битови боклуци, се изключват от план-сметката при установяване на таксата за битови боклуци за разпределение към задължените лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР