Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав, защото

...
Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав, защото
Коментари Харесай

Сачева: Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав

" Кабинетът би трябвало да приключи мандата си в този състав, тъй като имаме доста работа, която следва ", сподели пред Нова тв общественият министър Деница Сачева на фона на продължаващите митинги против държавното управление и против основния прокурор Иван Гешев.

По думите ѝ една от дилемите пред ръководещото болшинство е ратификация и приемането на документите, свързани с сделките по бюджета на Европейски Съюз, както и актуализацията на бюджета за тази година. " Трябва и да бъде признат бюджет за идната година. Това няма по какъв начин да се случи при неработещ парламент ", добави Сачева.

Тя въпреки всичко призна, че не е ясно дали ще има рокади в кабинета и всички разновидности за дотъкмяване на мандата са вероятни. Една от опциите е и експертен кабинет с мандат на ГЕРБ. По думите ѝ обаче вотът на съмнение, който ще бъде подложен на гласоподаване във вторник, сигурно ще е несполучлив, тъй като е " много слаб ".

Социалният министър напомни, че след вота на съмнение ще има съдружен съвет, на който ще се реши дали министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, ще подадат оставките си.

И тя, както и множеството представители на ръководещата коалиция, акцентира, че постоянните избори са след 7-8 месеца и " нищо не постанова влизането на България в безпорядък и нестихващи митинги ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР