Кабинетът ще предложи на парламента да одобри закупуването на два

...
Кабинетът ще предложи на парламента да одобри закупуването на два
Коментари Харесай

Даваме 1 млрд. за два патрулни кораба

Кабинетът ще предложи на Народното събрание да утвърди закупуването на два многофункционални модулни патрулни кораба за 984 милиона лв. с Данък добавена стойност.

43-тото национално заседание има решение по отношение на капиталовия разход за "Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили " от юни 2016 година, само че цената в този момент е със 164 милиона лв. по-висока.

Проектът за нови военни кораби потегля до седмица, има вяра министър Каракачанов

Новите кораби ще заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, които не подлежат на рационализация. Парите допълнително по отношение на утвърдените преди две години са разпределени за заплащания през 2025 и 2026 година Добавени са два нови разновидността за придобиване: 1) закупуване на нов защитителен артикул (модифициран за потребностите на ВМС) или произвеждане по лиценз и 2) композиция от създаване на нов артикул и трансформация на действителен подобен.

Предвижда се многофункционалните модулни патрулни кораби да бъдат окомплектовани с главно въоръжение и корабни произведения и с в допълнение въоръжение и корабни произведения.

В условията към продавача са включени и доставка на първичен комплект ЗИП и аварийни елементи, образование на екипажите на двата кораба и интегрирана логистична поддръжка за интервал от 3 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР