Кабинетът поиска отмяна на глобата за 77 млн. евро по

...
Кабинетът поиска отмяна на глобата за 77 млн. евро по
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Кабинетът изиска анулация на санкцията за 77 млн. евро по антимонополно дело против БЕХ

"Българския енергиен холдинг " апелира санкцията в размер на 77 млн. евро, наложена му от Европейската комисия поради открит държавен монопол при достъпа до газовата инфраструктура на страната. Правителството утвърди дейностите на БЕХ и дъщерните му сдружения "Булгаргаз " и "Булгартрансгаз ".

Ангелкова „ разчиства “ терена за концесиониране на плажовете

След като министърът на туризма Николина Ангелкова се отърва от най-отявления си съперник в държавното управление на Бойко Борисов – Валери Симеонов, тя още веднъж прави опит да си върне контрола върху отдаването на плажовете на концесия. Предстои нов ремонт на Закона за концесиите.

Големият залог на Путин върху златото му се отплаща

Русия даде образец за това по какъв начин една забележителна стопанска система с петия максимален интернационален запас в света може да минимизира доларовите активи и към момента да се оправя добре. Засега няма доста почитатели, само че пазаруването на злато от централните банки се усилва.

"Фейсбук " сгази лука с Libra

Могъщият ръководител на комисията за финансови услуги на камарата на представителите на щатския конгрес - Максин Уотърс, подкани наново "Фейсбук " да приключи краткотрайно работата си по амбициозния план за цифровата валута Libra.

Празни бюра и следобедни бири

На "Уолстрийт " № 60 - американската централа на немската "Дойче банк " - признаците за неволя са на всички места - кафяви кутии, насъбрани в офисите на най-високопоставените мениджъри, в комерсиалната зала на банката работните места са празни още от сутринта, екраните на компютрите са тъмни, а тези чиновници, които са на бюрата си, намерено си търсят работа в конкурентни банки.

Да създадем Министерство на вътрешните работи гражданско съдружие!

Ако Министерство на вътрешните работи беше гражданска организация или партия, вероятно щеше да бъде първа политическа мощ в България. Едва ли са доста сдруженията и организациите у нас, които могат да се похвалят с такава нападателна протестна разпоредителност - почти 20 добре проведени огромни митинга за има- няма 30 години преход.

АЕЖ с куп въпроси към избора на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия

Доколко този конкурс е съумял да притегли евентуалните претенденти, които биха били най-успешни шефове в малкия екран? Дали финансовата неустановеност и зависимостта от избавяне от страната не са отблъснали експерти на високо равнище, пита Асоциацията на европейските публицисти – България.

Куба обмисля да пусне своя криптовалута

Правителство на Куба разгласи, че изследва опциите да сътвори своя криптовалута. Идеята е по този метод да се подтиква стопанската система в изискванията на задълбочаваща се рецесия, засилена от глобите на Съединени американски щати,

Шаш и суматоха в Лондон

Лятото дойде и в Лондон, само че усмивките на хората от финансовата общественост остават замръзнали в очакване на идните съкращения на хиляди работни места в "Ейч Ес Би Си холдингс " и "Дойче банк ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР