Кабинетът на канцлера Олаф Шолц одобри планове за съкращаване на

...
Кабинетът на канцлера Олаф Шолц одобри планове за съкращаване на
Коментари Харесай

Германия облекчава правилата за гражданство

Кабинетът на канцлера Олаф Шолц утвърди проекти за редуциране на пътя към поданство за имигрантите, съобщи Агенция Франс Прес.

Според новите правила, които ще би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, взимането на поданство в Германия ще бъде допустимо след пет години, а не след осем, както е в този момент.

Вече ще са нужни най-малко 5 години престояване в страната, а не 8

Тези, които са изключително добре интегрирани и имат доста положителни знания по немски език, ще могат да получат поданство единствено след три години.

Бъдещите жители на Германия ще би трябвало да потвърдят, че не са подвластни от държавна помощ, макар че това изискване ще има изключения.

Проектозаконът ще даде опция на повече хора да получат двойно поданство, в това число и на тези от огромната турска общественост в Германия.

Ето и какво се трансформира

Пътят към гражданството остава сложен за доста имигранти от Турция и други страни, които са отишли в Германия през втората половина на ХХ век.

Понастоящем правото на двойно поданство е лимитирано до жителите на Европейски Съюз и Швейцария, макар че на процедура има и изключения.

Кандидатите за немски паспорт ще могат да запазят и предходното си поданство

Преразглеждането на немското законодателство в региона на поданството беше основно заричане, поето от ръководеното от лявоцентристкото съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц при идването му на власт в края на 2021 година

Най-голямата стопанска система в Европа също се пробва да притегли задгранични служащи, с цел да запълни острия дефицит на работна ръка, и се стреми да се трансформира в по-привлекателна дестинация.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР