Кабинетът Главчев ще положи клетва на извънредно заседание на Народното

...
Кабинетът Главчев ще положи клетва на извънредно заседание на Народното
Коментари Харесай

Кабинетът Главчев ще положи клетва на извънредно заседание на НС

Кабинетът " Главчев " ще постави клетва на изключително съвещание на Народното събрание. Това ще бъде 10-тото служебно държавно управление у нас, само че след измененията в Конституцията- първото, което ще се закълне пред Народното събрание, а не пред президента.

Преди това се чака президентът Румен Радев да подпише три указа - за назначение на служебното държавно управление и за насрочване на изключителните парламентарни избори и тези за европарламент. Двата вота ще са на една дата - 9 юни.

Днес ще стане ясно и дали Димитър Главчев е направил промени в проектосъстава на служебния кабинет. В него както и до момента ще има един вицепремиер, като се предлага това да е финансовият министър. Общо министрите са 19. Оставането на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи стана причина за напрежение като от ПП-ДБ приканиха Главчев да отдръпна кандидатурата му.

Възражения имаше и против претендента за министър на електронното ръководство Валентин Мундров и против министъра на правораздаването Мария Павлова.

След като постави клетва, новото служебно държавно управление, което е 7-то за последните три години, ще отиде в постройката на Министерски съвет. Там държавното управление на Николай Денков публично ще съобщи властта на служебния министър председател и неговите министри. Българска национална телевизия ще съобщи онлайн клетвата на новото държавно управление и промяната на властта в Министерския съвет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР