Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев с първа рокада

...
Кабинетът Денков предаде властта на кабинета Главчев с първа рокада
Коментари Харесай

В България властта е свързана с много пари кеш, те отиват във всички партии

Кабинетът " Денков " съобщи властта на кабинета " Главчев " с първа рокада по високите етажи. Людмила Петкова назначи за началник на Агенция " Митници " Георги Димов. Министерският съвет пък изиска от президента да подпише декрет за оставката на Живко Коцев от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
" Той сигурно ще го подпише, в това нямам никакви подозрения. Основното събитие от това, което се случва през вчерашния ден и през днешния ден в разгара на този следващ безразсъден скандал, ще ви кажа, е, че когато в България се настаните във фотьойла на властта, вие стартирате да ставате титуляр на всички вероятни лостове на властта, които включват и контрабандните канали, които не са се трансформирали от доста години ", съобщи политологът Слави Василев в студиото на предаването " Денят ON AIR ".

" В България властта е обвързвана с доста пари кеш. Тези пари кеш отиват във всичките партии, които са образували болшинството в Народното събрание. Тяхната съществена цел беше точно да отстранен ръководителите на службите ", акцентира Василев.

По думите на политолога Боян Стефанов в политическото пространство лицата са еднообразно отговорни за напиращите проблеми.

" Тези болки не са от през днешния ден или от през вчерашния ден. Те са от дълги десетилетия и няма да бъдат отстранени, само че желая да концентрирам вниманието върху друго. За положително или неприятно - не стигат силите на ръководство, на служби, на правоохранителни органи, този голям публичен, здравен и демографски проблем да се завърши. В политическото пространство няма чисти и мръсни ", съобщи Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Според политолога Василев абсурдът ще се отрази неподходящо върху " Продължаваме промяната " - " Демократична България " на идните избори и е допустимо даже да се вдигне електоралният дял на " Възраждане " и " ИТН ". Василев означи, че в случай че президентът Радев не се впусне в " политическата борба ", България мъчно би поела по нов курс.

Стефанов обаче изрази мнение, че не е правилно да се употребява президентът за съпротива на ръководещото болшинство.

" Защо би трябвало президента да го слагаме в идентичен порядък с тези политически водачи? Ролята на президента е друга. Ако президентът бе по този начин нужен водач и е належащо да се впусне в борба, за какво не го беше направил? Позицията на президента не е законната позиция, с цел да се впуснеш в парламентарно партийна борба. Ако кажеш аз желая властта - яви се на парламентарни избори. Страната е парламентарна република. Не е правилно да се употребява офиса на президента и да се назовава съпротива ", безапелационен бе Стефанов.

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР