Кабинетът даде съгласието си „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД да продаде чрез

...
Кабинетът даде съгласието си „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД да продаде чрез
Коментари Харесай

БДЖ разпродава резервни части за електрически и дизелови мотрисни влакове

Кабинетът даде единодушието си „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД да продаде посредством директно договаряне аварийни елементи за електрически и дизелови мотрисни влакове, които се намират в складовете на локомотивните депа в София и Горна Оряховица.

Продажбата на аварийните елементи ще се реализира с компанията „ Алстом Транспорт " С.А., Румъния, с която сдружението „ БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД има подписан контракт за главен ремонт и пет годишна техническа поддръжка на мотрисните влакове. През декември 2019 година двете сдружения подписаха петгодишен контракт за поддръжка на 46 мотрисни влака. Обхватът на контракта включва цялостна настояща поддръжка, както и главен ремонт на 22 дизелови и 24 електрически мотриси.

Въпреки зародилите непредвидени усложнения и закъсненията в периодите за осъществяване, породени от световната пандемия, планът напредна доста през последните месеци: три депа бяха осъвременени, 26 мотрисни влака сега са в употреба и се поставят старания за възстановяване на положението на мотрисите, които не са в придвижване, с цел да бъдат включени в осъществяването на ежедневния график за придвижването на влаковете.

Очаква се, че след продажбата да се редуцира предстоящият интервал за доставка на нужните аварийни елементи, а оттова и цялостният период на идните планови и спешни поправки на мотрисите. Също по този начин е стопански и механически голословно „ БДЖ-Пътнически транспорти " да съхранява аварийни елементи, които в идващите 5 години няма да са в приложимост от сдружението при съществуването на посочения контракт за поддръжка.

От месец май до септември три депа, в София, Варна и Пловдив, претърпяха огромна рационализация. В тях бяха вложени над 1 млн. лева, с цел да бъдат готови и оборудвани за осъществяване на действия по ремонт и поддръжка на мотрисните влакове. Вече повече от 50 души на цялостен работен ден са непрекъснато ангажирани в тази активност. Очаква се броят им да нарасне във етапа на главен ремонт, което основава опция за обезпечаване на нови работни места в България, защото „ Алстом” отваря офис в София и работи с локални снабдители.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР