Кабинетът Борисов 3 оцеля в първия си вот на недоверие.От

...
Кабинетът Борисов 3 оцеля в първия си вот на недоверие.От
Коментари Харесай

Вотът на недоверие срещу кабинета Борисов 3 не мина

Кабинетът " Борисов " 3 оцеля в първия си избор на съмнение.

От 234 дали своят вот, 131 бяха срещу, 103 - за.

Вотът не мина, откакто 103 депутати гласоподаваха " за ", 131 бяха " срещу ". Самият министър председател Бойко Борисов още веднъж не участва в пленарна зала.

Мотивите за вота импортирани от Българска социалистическа партия са най-вече за неуспех на политиката за битка с корупцията. Мотивите на вота съгласно водача на левицата Корнелия Нинова са общо 10 страници и включват образци от сферите на опазването на здравето, публичните поръчки, строителството, санирането и битката с контрабандата. Нинова разгласи, че има класифицирана информация за данни за опасност за финансовата сигурност на страната.

Дебатите по вота бяха във вторник и минаха при замяна на обвинявания и обиди сред всички партии.

Основен претекст на Движение за права и свободи да желае събаряне на държавно управление е неприятното ситуацията в опазването на здравето. Двете партии имат общо 105 народни представители, а с цел да падне държавното управление, са нужни 121 гласа.

При дебатите по претекстовете за вота " Воля " се разгласи за опция на ръководството, само че помоли Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да не поддържат вота на съмнение.

" Статуквото не е задоволително едва, същинската опция не е узряла ", сподели Веселин Марешки. Той разгласи, че е подстрекател на думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган , че държавното управление в този момент няма опция.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР