Кабинет в рамките на 48 Народно събрание вероятно няма да

...
Кабинет в рамките на 48 Народно събрание вероятно няма да
Коментари Харесай

62.5% отиваме на избори: Приоритетите съвпадат на хартия, доверие между партиите няма

Кабинет в границите на 48 Народно заседание евентуално няма да има, без значение от повторния опит на " Продължаваме промяната " да съберат поддръжка за ново постоянно ръководство с диалози с всички политически сили.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пресметна на смешка пред " Панорама " като " 62.5% " вероятността за предварителни избори в идващите месеци, като уточни, че три пояснения за отхвърли на поддръжка за Политическа партия:
неналичието на вътрешно доверие сред евентуалните сътрудници, които другояче имат общи външнополитически приоритетиотказът на Политическа партия да поддържа първата политическа мощ: " Не може да искаш поддръжка от партията, която систематично си опитал да унищожиш " и анонсите, че Кирил Петков и Асен Василев може да получат номинации за министри в проектокабинет на акад. Николай Денков.
Дончев разгласи, че лансирането на екипа на Николай Габровски с мандата на ГЕРБ е било " опит да се поуспокои напрежението ", само че индиректно призна като неточност това, че претендентът за енергиен министър реши да заплашва водачите на Политическа партия от трибуната на Народното събрание. В същото време го оправда с това, че е реагирал на провокация от страна на Кирил Петков.

Самият акад. Николай Денков даде да се разбере, че задачата на Политическа партия със събирането на всички партии на общи диалози е да се даде знак за нов метод в общуването сред политическите сили.

" Беше доста забавно да се види, че като се изключи " Възраждане " и някои детайли от Българска социалистическа партия има много огромно съвпадане в целите. Искахме да променим метода, по който вървят диалозите. Ние също стартираме с недостиг на доверие, по тази причина този нов формат е единствен, който виждаме с опция да построи доверие ", сподели още той.

Мотивът им да не дадат поддръжка за ръководство на проф. Габровски е неналичието на доверие в това кой ще взема решенията и ще носи отговорност за този кабинет. Това е и повода Петков и Василев да са евентуални претенденти за министри при мандат на Политическа партия, съгласно Денков:

" Не имам вяра във формулата на безпристрастен експертен кабинет. В българската история два пъти го е имало и приключва много зле. Всеки кабинет би трябвало да има политическа поддръжка и няма кой да носи отговорност по-добре от водачите на партии. От самото начало да кажем, че тези хора няма да вземат участие - това не е обикновено ", сподели той.

До внасяне на състав на Министерски съвет с мандат на Политическа партия може въобще да не се стигне, в случай че партията види, че няма нужната поддръжка.

По думите на Денков: " Жаждата за корупция, която виждаме в доста от политиците, трови атмосферата и пречи на развиването на България. Една от аргументите да съм тук е да се опитаме да изкореним това зло ".

На собствен ред Томислав Дончев предизвести, че държанието на партиите в Народно събрание " няма да докара до нищо положително ": " На хората може да им писне, а ниската изборна интензивност да роди чудовища ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР