Кабинет трябва да има на всяка цена - но следващия

...
Коментари Харесай

Най-важното от уикенда: Ще има кабинет, но другия път

Кабинет би трябвало да има непременно - само че идващия път. Това в резюме е единствената действителна вест от поредицата изявления, които представителите на главните политически сили направиха през уикенда. Думите са на Слави Трифонов, който даде едночасово изявление за Българска национална телевизия и Бойко Василев, само че от което не се разбра съвсем нищо ново. Парадоксалното е, че Трифонов наподобява продължи да гори мостовете с " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме " посредством тезата си, че те са отговорни за проваления проектокабинет на " ИТН ", до момента в който заявяваше, че през ноември би трябвало да има постоянно държавно управление каквото и да се случи.

Не се получиха отговори на въпросите каква е логиката Има Такъв Народ да желае да ръководи еднолично с 65 депутата, до момента в който твърди, че този парламент е неправилен, тъй като никой няма 121 депутата, и за какво разновидността " непременно " важи за ноември, само че не и в този момент.

Това, което стана ясно, е, че макар позицията на оферти за финансов министър в проектокабинета Пламен Данаилов, желанието на Слави Трифонов е еврото да бъде признато " незабавно ".

Така през уикенда не беше разплетен комплицираният политически възел за ръководството на страната, а по-скоро стартира заемането на позиции за идващите избори. Кой какво сподели

Останалата част от интервютата и новините през уикенда се въртяха към казаното от Трифонов и третия мандат, връчен в петък на Българска социалистическа партия:

Корнелия Нинова счита да върне мандата сред 10 и 15 септември, с цел да завоюва време на Народното събрание да работи още няколко седмици, тъй че да бъде призната актуализацията на бюджета. Ясният отвод за поддръжка от страна на " ИТН " и " Демократична България " значи, че кабинет не може да има и надлежно диалозите, които Нинова искаше да провежда през седмицата, се оказват безсмислени. Такива може въпреки всичко да има, само че по-скоро от учтивост и като в допълнение разискване на актуализацията на бюджета, с цел да се спести официално време в Народното събрание. Атанас Атанасов от " Демократична България " съобщи малко преди този момент пред bTV, че точно такава наподобява е логиката на третия мандат - президентът да го даде на партия, която може да завоюва време, а не такава, която би могла да предложи държавно управление с шансове за поддръжка. Татяна Дончева от " Изправи се.БГ! Ние идваме " също счита, че няма късмет за държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия. В изявление пред БНР тя съобщи, че Трифонов в никакъв случай не е имал желание да прави държавно управление и по тази причина е предложил " негодни за работа хора ". Добави, че зад Има Такъв Народ стоят Ахмед Доган и Орлин Алексиев. Дончева бе упомената поименно и в изявлението на Слави Трифонов, и в негов статус в събота. И в двата случая с отрицателно отношение. Христо Иванов удостовери в изявление за " Нова ", че се е срещал персонално със Слави Трифонов, откакто водачът на Има Такъв Народ сподели в петък, че е имал живи срещи и с него, и с Мая Манолова. Според Иванов той е отишъл при Трифонов " с цел да го прикани да опитаме с третия мандат да изправим грешките, които на стадия на първия мандат не успяхме да почистим. " Той добави, че третият мандат е неосъществим и партиите още веднъж са в предизборна акция. Служебният министър на стопанската система Кирил Петков не отхвърли, че е допустимо да сътвори своя партия, само че не го и удостовери категорично в изявление пред БНР в неделя. " Нека го приказваме, когато стане факт. Не мога това да го споделям сега. В момента съм длъжностен министър, който би трябвало да е безпартиен ", отговори той на въпрос на Силвия Великова. Заедно със себе си той групира министъра на финансите Асен Василев и министъра на образованието Николай Денков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР