Журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се бореше с мозъчен

...
Журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се бореше с мозъчен
Коментари Харесай

Премахнаха мозъчния тумор на известна наша журналистка

Журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се бореше с мозъчен израстък, бе оперирана сполучливо в Германия. За лекуването й пари подариха хиляди положителни българи. Пирчева, която е водеща на нощния блок на стратегия „ Хоризонт “, е била оперирана преди няколко дни в Международния невронаучен институт в Хановер, Германия.

Водещ хирург на интервенцията е бил доцент Венелин Герганов, който е зам.-директор на клиниката.

„ Това е една комплицирана интервенция, тъй като туморът беше обхванал разнообразни структури в това число костта и периорбитата, и беше покрай зрителните нерви и сънната артерия. Не мога да кажа, че е с изключителна трудност, само че в случай че не се направи както би трябвало може да има много трагични последствия “, сподели за БНР доктор Герганов.

Наднорменото тегло подготвя към поява на мозъчни тумори

„ Като всяка интервенция, която е предходна както би трябвало, човек е горделив и удовлетворен по-късно. А интервенцията мина тъкмо по този начин както планирахме. От една страна се махна туморът, въпреки това се поправя деформитета, който съществуваше и в резултат на който имаше изпъкване на окото, а от трета страна, се предотврати до оптималната степен рискът от някакъв рецидив в бъдеще. Да се надяваме да не се повтори “, изясни известният неврохируг.

Хиляди българи се включиха в акцията за набиране на средствата за лекуването на Станислава Пирчева. Сумата бе събрана за извънредно малко време и даже надвиши нужните за интервенцията финанси, което ще разреши останалите средства да слагат началото на фонд за подкрепяне на публицисти от БНР при пораждане на тежки здравословни проблеми.

В акцията се включиха доста медии, музиканти, актьори, слушатели – със свои начинания и персонални дарения. Светият синод на Българската православна черква също провежда концерт в помощ на Станислава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР