Журналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от това

...
Журналистите се страхуват. Няма нещо по-страшно като симптом от това
Коментари Харесай

Момчилова: Няма по-страшно от това изплашени журналисти да преследват истинността на фактите

" Журналистите се опасяват. Няма нещо по-страшно като признак от това изплашени публицисти да преследват и удостоверяват истинността на обстоятелствата. Не съм необикновен оптимист. Посивяването на средата, монохромното говорене е първа стъпка към засилваща се експанзия, към отвод от истината, в последна сметка към фашизъм. "

Това съобщи пред БНР ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова.

На въпрос за враговете ѝ напоследък, Момчилова акцентира, че " враговете не са доста, само че са доста шумни и медийно добре показани ". Тя разказа настояванията за оставката ѝ като " христоматиен образец за пост истина ".

Председателят на Съвет за електронни медии се притеснява " с мръсната вода да не изхвърлим и бебето ".

Момчилова уточни, че " подправената вест може да добие статут на истина ". Според нея да бъдеш правилен на истината в днешно време не е елементарно, защото, както споделя Ноам Чомски, колкото по-лесно приказваме за свободни медии, толкоз по-перфидни способи намираме за управлението им.

" Факт чекърите са доста усърдни хора, които поставят старания да улеснят потребителите на медийна информация, само че стремежът им да се базират на надеждни източници би могъл да им изиграе неприятна смешка ", сигнализира ръководителят на Съвет за електронни медии.

Тя разяснява и изявленията на Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " по отношение на по този начин наречените от нея " четирихилядници ":

" За мен е доста значимо откакто има посочени такива хора, има залепен етикет, да се продължи тематиката. Имаше неведнъж изказвания, че има доказателства – това е доста съществено обвиняване против авторитетни публицисти. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР