Журналистиката често се нарича първа чернова на историята, особено когато

...
Журналистиката често се нарича първа чернова на историята, особено когато
Коментари Харесай

Рецензия на книгата: „Newshawks in Berlin“ илюстрира трудни избори, пред които са изправени новинарските организации по време на война

Журналистиката постоянно се назовава първа чернова на историята, изключително когато отразява война и интернационалните спорове.

“ Newshawks в Берлин: Асошиейтед прес и нацистка Германия ” изследва провокациите, пред които е изправена най-голямата новинарска организация в света, пробвайки се да балансира журналистическата нравственос със способността да отразява Втората международна война в рамките на една тирания. Книгата е обективна, само че пряма оценка на работата на AP през това време.

Книгата е написана от двама ветерани публицисти от AP — Ранди Хершафт и починалия Лари Хайнцерлинг — дружно с почетния професор от Колумбийското учебно заведение по публицистика Ан Купър.

Тя е продължение на обява от 2017 година изчерпателен обзор на Herschaft и Heinzerling, изработен за AP, който преглежда интервенциите на новинарската организация в нацистка Германия. Този обзор беше провокиран от публикация от академична публикация година по-рано, която твърди, че АП е отстъпила въздействие на нацистките пропаганд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР