Журналисти от разследващото руско издание Дъ Инсайдър“ разкриха мащабен черен

...
Журналисти от разследващото руско издание Дъ Инсайдър“ разкриха мащабен черен
Коментари Харесай

Разбиха мащабен черен пазар за бебета в Русия

Журналисти от проверяващото съветско издание „ Дъ Инсайдър “ разкриха огромен черен пазар за бебета в Русия, в който взимат присъединяване и формалните служби за осиновяване на деца.

Като за начало екипът съставил профил в обществените мрежи на фиктивен човек с името Павел Саричев. Той е ерген на 43 години с доста малко другари онлайн, със случаи на психологични болести в предишното. В профила си онлайн измисленият воин е харесал групи като „ предлагам/търся бебета “. Всички тези елементи биха били задоволителни за която и да е организация за осиновяване да откаже документите на сходен човек, съобщи „ Индипендънт “, представен от bTV.

От името на Саричев публицистите се свързали с огромна организация за осиновяване на деца и попитали дали е допустимо да бъдат заобиколени инспекциите от обществените, които са наложителни в тези обстановки. От организацията освен споделили, че това е изцяло допустимо, а даже предложили няколко разновидността за деяние.

Представители на организацията прецизирали, че имат мощни връзки в обществените служби, родилните отделения и съдии.

Те предложили на Саричев да си закупи новородено бебе за към 11 400 лева – цена с включена комисионна.

В материал на „ Дъ Инсайдър “ в детайлности са обяснени методите, по които човек може да се снабди с бебе. Цените на децата варирали по отношение на района, от който те идват. Тези от по-неразвитите райони на Русия били най-евтини, като публицистите разкрили данни за бебе, продадено за едвам 5000 рубли или 137 лева

На публицистите били препоръчани няколко разновидността за деяние. Единият – измисленият Павел Саричев персонално да убеди татко на новородено да го продаде и да се подпише на документите за осиновяване. Ако става въпрос за жена „ осиновител “ – бебето да се открадне непосредствено от родилното поделение, където организацията за осиновяване имала купени медицински сестри.

Руската система за осиновяване на деца от край време е считана за една от най-корумпираните. Търсенето на бебета „ на черно “ е постоянно срещано, като всеки месец единствено в Москва се записват към 85 000 търсения онлайн с думите „ дете за продажба “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР