Журналистът Румен Георгиев пое по стълбата към небето и вечността

...
Журналистът Румен Георгиев пое по стълбата към небето и вечността
Коментари Харесай

Печална вест: Известен български журналист издъхна внезапно

Журналистът Румен Георгиев пое по стълбата към небето и вечността на 57 година Той е създател на стихосбирката "На словото краят… “ и на романа "Пътят на Вениамин ", оповестява.

Румен Георгиев, с креативен псевдоним Русин, е роден през 1963 година в Димитровград. През `81-ва приключва спортното учебно заведение "Стефан Караджа “ в Хасково, а след постоянната си военна работа се дипломира по специалността българска лингвистика в шуменския университет "Епископ Константин Преславски “.

Работил и е във вестниците "Димитровградска истина “, "Хасковска естрада “, "Шипка ", "Дебати ", "Кой си ти? ", "Супер 7 ", "Новинар ". Публикували са го в "Народна юноша ", "Литературен вестник ", "Пулс ", в алманасите "Юг ", "Хоризонт " и "Янтра ".

Печелил е премията за лирика на списание "Родна тирада ". Негови произведения са включени в изданието "Страница " на Гьоте институт.

В медийния отрасъл е бил още съсобственик и основен редактор на списанието "Тийнейджър 2000 ", а също и креативен началник на списанието „ Трето око “.

През 1997-а Румен Георгиев пое към Гърция на 15-годишен гурбет. Живял е в Патра и Каламата.

Там по едно и също време е работил като преносвач във фабрика за алкохол и гробокопач. Бил е моряк и градинар в хотел-ресторант. В южната ни съседка 2 години и половина е и основен редактор на вестник "Български глас " – издание за нашенците в Гърция и Кипър.

Преди 6 година Румен написа това:

Човекът е шепичка сняг –
Светулчица върху пръстта.
На пролет ще я допре слънцето
и ще напои малко петънце –
измежду тайнството се раждат цветя.

Поклонението бе през днешния ден от 15.30 ч. в новия гробищен парк на Димитровград.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР