Журналистът Петър Пунчев призна в предаването Пресечна точка, че е

...
Журналистът Петър Пунчев призна в предаването Пресечна точка, че е
Коментари Харесай

Петър Пунчев: Не помня да сме имали толкова успешен дипломатически ход

Журналистът Петър Пунчев призна в предаването " Пресечна точка ", че е удовлетворен от решението на България да вдигне ветото за Северна Македония.

" Аз съм благополучен през днешния ден, тъй като най-накрая видях това, за което мечтаех 50-ина години. България хвърли горещия картоф на македонците и ги виждам по какъв начин бягат в кухнята с него и се чудят какво да го вършат. Аз от студентските си години в Москва следях доста изкъсо македонската тематика. Спомням си, че си купувах доста постоянно югославски вестници. Струваха 1 рубла, което беше един обяд. Единият вестник беше списван доста грозно антибългарски от югославските служби. Оттогава разделянето беше комплицирано. 50 години играем негативния воин, въпреки и тогавашното ни ръководство да държеше една по-неутрална линия, да не нервира съперника, а да излизаме ние мощните, гледаха се югославски филми, идваха югославски реализатори. Все играехме негативния воин, а в този момент за първи път излиза по този начин, че отворихме вратата за решение на проблеми и оставихме великите сили да свършат нашата работа ", сподели той.

" Не помня да сме имали толкоз сполучлив дипломатически ход. За първи път имаме опция да играем положителния воин, да прехвърлим на Македония вземането на решения, което няма да е леко - и там ще има протести, и там ще падат държавни управления. А ние ще си гледаме нашия двор ", разяснява Пунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР