Журналистът от БНР Петър Волгин даде сигнал, че няма да

...
Журналистът от БНР Петър Волгин даде сигнал, че няма да
Коментари Харесай

Волгин чака официална номинация от Възраждане, ще бори евроатлантизма

Журналистът от БНР Петър Волгин даде сигнал, че няма да откаже номинация за евродепутат от " Възраждане " - най-малко към този момент.

Волгин разгласява клип в канала си в YouTube, озаглавен " Отивам ли на избори? ", в който показва благодарностите си към структурите на партията за това, че са оценили неговата борба против " евроатлантизма " и показва, че " тези хрумвания би трябвало да получат разпространяване освен в България, само че и в Европа ".

" Разбира се, в този момент тук има чисто механически неща, които са свързани с обстоятелството, че всяка партия сама взема решение кой да я съставлява, било то в българския парламент, било то в Европейския. Трябва да минат съответните конгреси на партиите, те да решат кои ще бъдат техните хора, които ще ги съставляват и едвам тогава аз бих могъл да кажа какво мисля. Така че напълно скоро ще разберете, когато минат форумите на партия " Възраждане ", какво мисля по въпроса ", изяснява Волгин, без да дава отговор изрично в нито една посока.

Номинацията му за евродепутат беше издигната от " Възраждане " Варна, една от главните структури на партията. Очаква се листата да бъде конкретизирана до края на април - финалното решение ще се вземе на централно равнище.

Волгин декларира, че " без значение с какво ще се занимавам, няма да се трансформира ".

Преди да стигне до тематиката за " Възраждане ", той изнесе тирада против партиите, които дефинират себе си като евроатлантически, като ги разгласи за " натегачи, прислужници и лакеи на статуквото ".

" Ако желаете да сте верноподаници, в случай че желаете да по този начин да се кланяте на падишаха, без значение дали падишаха е в Османската империя, или е в Съветския съюз, или е в Брюксел в този момент, или във Вашингтон, само че евроатлантик значи прислужник на падишах ", беше обяснението му.

" На общоевропейско равнище би трябвало да създадем по този начин, че водачи от вида на Макрон, Туск, Урсула фон дер Лайен, които непрекъснато ни заливат със своята войнолюбива реторика... да се почувстват в действителност в малцинство ", споделя още Волгин, като приканва съидейниците да " излязат и да кажат ", че проевропейски настроените жители и партии са " на кашика при господарите от Демократическата партия на Съединени американски щати ".

Докато Волигин не крие желанията си да се занимава с партийна политика, той продължава да води и излъчвания в ефира на Националното радио - в това число разисква това, че " в този момент обмисля " дали се кандидатира за евродепутат със събеседници като Андрей Райчев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР