Журналистът от 24 часа Георги Милков се оказа с клониран

...
Журналистът от 24 часа Георги Милков се оказа с клониран
Коментари Харесай

Журналист разказа какво е да ти откраднат профила в социалните мрежи

Журналистът от " 24 часа " Георги Милков се оказа с клониран профил във фейсбук. 

От нощес подправеният ми профил е отстранен, само че мисля, че това е дело на индивида, който го е основал, а не на системата, разяснява той пред Нова тв. 

Всичко стана в границите на този уикенд. Бидейки някъде на посетители, започнах да получавам известия от мои другари, че някой ми е основал подправен профил. Видях го. И преди ми се е случвало. Някой просто ти краде фотосите и прави нов подправен профил с твоето име. Не знам заради каква причина, разяснява той.

Помолих някои другари, които са на линия, да рапортуват този подправен профил, тъй като и преди се е случвало. Но открих, че този метод към този момент не е толкоз елементарен. Оказа се много мъчно. В неделя се заях с тази работа. Помолих всички другари и почитатели да рапортуват подправения профил. В поста с апела имаше над 200 коментара, че са го създали. В последна сметка стотици хора се отзоваха. Най-смущаващото е, че от мрежата ми оповестиха, че профилът няма да бъде погубен, тъй като отговарял на стандарта, разяснява той.



През цялото това време от този профил желаеха другарства с моите контакти. Бяха оповестени няколко клипа на една организация и аз естествено незабавно заподозрях, че това е дело на тази организация. Свързах се с човек от нея, само че той отхвърли да е тяхно дело, описа той.

Когато ти си регистриран в тази мрежа, ти разчиташ единствено на нейните логаритми, само че не общуваш с жив човек, а с административни известия. Има си логаритъм, уточни той.

Според логаритъма кражбата на фотоси не е нарушение на стандартите. Сега би трябвало да увещавам същия този логаритъм, че нито съм Джордж Клуни, нито Сорос, тъй като подправения профил се е представял за звезда, разяснява той.

Знам, че на някои хора този проблем наподобява дребен. Но дано се оправим с него в този момент, в сравнение с да чакаме да се трансформира в нещо огромно, моли журналистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР