Журналистът Мария Спирова коментира , разпространявайки следната публикация във Facebook: Днес

...
Журналистът Мария Спирова коментира , разпространявайки следната публикация във Facebook:
Днес
Коментари Харесай

Мария Спирова за убийството на Владимиров: МВР е всесилно, защото държавата ни е всеслаба

Журналистът Мария Спирова разяснява, разпространявайки следната обява във Фейсбук:

„ Днес научихме, че всички съседи, родственици и телевизионни фенове на Иван Владимиров-Нав са знаели какъв брой тъжби за тормоз е подал той против бъдещия си палач, Румен Тонев.

Само Министерство на вътрешните работи не е знаело.

Министерство на вътрешните работи тези тъжби не може да ги откри и не ги е дало на прокуратурата. Прокуратурата и тя не знае за какво.

За сметка на това, Министерство на вътрешните работи драговолно оповестява, че има повече тъжби, подадени от Тонев против бъдещата му жертва – една от тях се вижда на Министерство на вътрешните работи задоволително значима, че да бъде пратена в прокуратурата – тя включва „ наемането на три лица за кражбата на хартия за преработване “.

Та, безусловно до нощес Тонев, уволнен от КАТ през 2000, удрял и парализирал от боязън живеещите в блока си и бушуващ по „ Черковна “ със своя „ Байкал “ от има няма 20 години, не е прочут на прокуратурата.

Известен на прокуратурата е убитият Иван Владимиров-Нав, като възможен апаш на остарели вестници.

Ако оставим настрани безбрежния парадокс на действителността ни за миг, дотук стават ясни две неща.

Първо, съгласно наличната дотук информация от самото Министерство на вътрешните работи и изявленията с препатили от Тонев, същият звучи като човек, който напълно явно не е душевен здрав. Това е известно на квартала и кварталните служители на реда от дълги години.

Разрешителното му за оръжие, обаче, е било годно. Изтичало е през април.

Как е станала тази работа, Министерство на вътрешните работи? Къде са психотестовете на този човек? Кои са вашите чиновници, дали му картбланш да се разхожда с револвер? Как ще бъдат глобени те?

Второ, жалбите против Тонев са били дейно потулвани и евентуално към този момент са в развой на магическо изпаряване под напора на желанието да се замаже все по-остро изпъкващото съмнение, че в РПУ-то са чакали Владимиров-Нав да загине и да ги остави намира. Дали са бездействали просто от висшо безгрижие, цинизъм и пренебрежение към дълга си, или като жест на перверзна преданост към техен уволнен (!) сътрудник, в никакъв случай няма да разберем, тъй като транспарантно и почтено следствие няма по какъв начин да има.

Като завършек, тази заран в БТВ се появи надменно ченге, седящо в колата си, което по всякакъв начин се постара да изясни, че безусловно всички с изключение на полицията са отговорни: дебелашки омаловажи публичната паника и яд, назова част от изказванията на потърпевшите от Тонев „ измислици “, разказа психотеста за позволение за владение на оръжие като „ глупави въпроси “… след което въпреки всичко изкара притежателите на оръжие „ онеправдани “. Накрая съобщи, че полицията не е всесилна.
Напротив.

Именно всесилна е – и това е казусът.

Полицията у нас може, в случай че й скимне, да премаже оковани младежи с ритници зад Колоните. Може да хвърли различен наш съгражданин за боксова круша и най-после за ловджийски трофей, отстрелян от засада, на откачил някогашен пагон. И може да се появява в праймтайма и ехидно да ни праща по дяволите след всеки подобен случай.

Как се назовава една цялостна с въоръжени мъже и дами институция, където никой в никакъв случай не търси и не поема отговорност? Чиито личен произвол се равнява единствено на произвола, който тя разрешава на обвързваните с нея „ богоизбрани “ нарушители? И никой нищо не може да направи, с цел да получи правдивост за потърпевши и опечалени?

Всесилна се назовава.

И е такава, тъй като страната ни е всеслаба. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР