Журналистът Иван Бакалов напарви кратък и много показателен коментар на

...
Журналистът Иван Бакалов напарви кратък и много показателен коментар на
Коментари Харесай

Смазващ коментар на Иван Бакалов за изборите в София: Фандъкова е параван за корупция, Манолова - резервен кандидат на Борисов

Журналистът Иван Бакалов напарви къс и доста индикативен коментар на предизборната обстановка в София. Към обявата си във Facebook той добави и едно остро сатирично стихотворение на Елин Пелин.

Според Бакалов, творбата на българския класик, писано през 1906-а остава настоящо за българската политика и повече от век по-късно. Ето целият коментар на журналиста: 

Ева Майдел, ваклата евродепутатка на ГЕРБ, написала, че допреди 10 години София била град със остарял превоз, разрушени булеварди и тротоари, рушащи се фасади. Абе, гробница. И пристигнала Фандъкова, в този момент всичко свети, съвременен европейски град.
Тия басни вървят в България. Като ги кажат две три значими гербаджийки или борисови представители по тв приемника, и почитателите повтарят като папагали.
Само че тук гербаджийката е объркала пропагандата и хвърля тиня по своя патрон - допреди 10 години София беше град ръководен към този момент четири години от Борисов. Който даде обещание като кмет бързо да реши проблемите, до една година да построи цех за преправка на боклука и т. н. Успя чак на 12-ата година, макар че Европейска комисия чакаше години наред да вземем парите за цех за боклука, та чак стартира процедура против България, до момента в който тук се назлъндисват по какъв начин да откраднат повече и кой да го прави тоя цех.
И помни ли някой по какъв начин кметът Борисов се ежеше на премиера Станишев - дайте си ни парите на София? Е, като стана министър председател, настъпи тишина. Цялата му работа, заедно с Фандъкова, е пунта мара.
И против това бутиковите десни вадят един неоснователен проектант и викат - не смей нещо да кажеш, тоя е най-хубавият. Опозицията Българска социалистическа партия се е приготвила да си направи харакири за следващ път, като поддържа Маяманолова, която в действителност е авариен претендент на Борисов.
И по този начин - продължаваме напред с Фандъкова, която ще влезе в историята като най-дългогодишния кмет на София, кукла на конци и заслон на корупция, илюстрация на упадъка на обществото.
Едно стихотворение на Елин Пелин от 1906 година продължава да е настоящо:

КАЛ

Кал ужасна, тиня навсякъде,
И назади, и напред,
Кал във градския съвет,
Кал и боклук,
Кал в София,
тиня до шия,
...
...
Кал навсякъде:
И в Рачовий кабинет,
В пустата му политика
Калта блика…
Кал ще единствено прочетете
Във коя газета щете…
Кал в душите, тиня в сърцата,
...
...
Кал във съвестта човешка,
Да признаем без болешка…
Кал навсякъде,
тиня и боклук,
тиня до шия!
Запуши я!…

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР