Журналистът Георги Коритаров е починал. За това съобщи изпълнителния директор

...
Журналистът Георги Коритаров е починал. За това съобщи изпълнителния директор
Коментари Харесай

Почина журналистът Георги Коритаров на 61 години

Журналистът Георги Коритаров е умрял. За това заяви изпълнителния шеф на телевизия Европа. Той си отиде на 61 годишна възраст. " Не знам по какъв начин тъкмо се оповестява такава новина. Не знам какво се споделя, не знам по какъв начин се проумява, не знам по какъв начин се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се забележим ", написа той.
Пред " 24 часа " Харизанов посочи, че Георги Коритаров е бил откаран през вчерашния ден по обяд в болница " Токуда ", където е дал позитивен PCR. Имал е и сърдечна непълнота.

По думите на Георги Харизанов, 61-годишният водещ е показал признаци през вчерашния ден сутринта по време на ефир. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. Към обяд се влошил и го закарали в болница. Коритаров е бил имунизиран с първа доза и предстояло тези дни да му слагат втора, споделил самият той на Харизанов, когато се появили подозренията, че е инфектиран с ковид.
Кой е Георги Коритаров Роден е на 10 май 1959 година в София. През 1979 година приключва компетентност славянска лингвистика – сърбохърватски език в Софийския университет „ Климент Охридски “. По време на следването си става помощник на Държавна сигурност (ДС) под псевдонима Алберт. Коритаров владее сръбски, хърватски, съветски, полски, британски и китайски, употребява и албански език.
Журналистическа кариера С публицистика стартира да се занимава от основаването на вестник „ Демокрация “ като парламентарен кореспондент. По-късно работи за малко във вестниците „ Демокрация 91 “ и „ Континент “. От 1992 година е в Радио „ Свободна Европа “, където първо е политически кореспондент, а по-късно става водещ на предаванията „ Радиожурнал “, „ Светът в 13 “, „ Преди среднощ “ и „ Балкански компас “. През 2003 година Коритаров е водещ на аналитичния обзор на печата „ Блиц “, взаимно издание на Радио „ Свободна Европа “ и телевизия Би Ти Ви в границите на утринния блок „ Тази заран “. В началото на 2004 година обаче предаването стопира, защото договорът за него изтича и не е възобновен. От началото на 2005 година Коритаров е в Нова телевизия и Радио „ Нова Европа “. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „ Коритаров Live “, което в началото се излъчва късно вечерта, а по-късно става част от утринния блок на Нова телевизия „ Здравей, България “ (за прочут интервал утринният блок на Нова телевизия е в непрекъсната конкуренция за рейтинг със утринния блок на Би Ти Ви, чието лице е Николай Бареков). На 21 ноември 2008 година е уволнен от Нова телевизия. Официалната версия за това е неспазването от страна на водещия на правилата на журналистическия плурализъм и потреблението на телевизионния екран за персонални цели. Българският хелзинкски комитет из­лиза с дек­ла­ра­ция в не­го­ва за­щи­та. От 2010 до края на януари 2018 година работи в телевизия „ ТВ плюс “. От 1 февруари 2018 година е създател и водещ на предаването „ Свободна зона с Георги Коритаров “ в телевизия „ Европа “. Поклон пред паметта му! Екипът на организация КРОСС показва съболезнования на фамилията му.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР