Журнал ЗнаменитостейДа бъде обявена за чуждестранен агент. Това поиска официално

...
Журнал ЗнаменитостейДа бъде обявена за чуждестранен агент. Това поиска официално
Коментари Харесай

Алла Пугачова официално поиска от руските власти да бъде обявена за “чуждестранен агент”

Журнал Знаменитостей

Да бъде оповестена за " задграничен сътрудник ". Това изиска публично от съветските управляващи звездата на руската и съветската сцена Алла Пугачова. По този метод тя се солидаризира със брачна половинка си - известния комедиант Максим Галкин, който съветското министерство на правораздаването внесе в петък в листата на задграничните сътрудници. Като съображение за това бе посочено " реализиране на политическа активност ", а за задграничен източник против името му е посочена Украйна, написа " Сега ".

Алла Пугачова разгласява молбата си до министерството на правораздаването на страницата си в Инстаграм. " Моля да ме причислите в редовете на задграничните сътрудници на моята обичана страна ", написа тя.

Известната певица акцентира, че е солидарна със брачна половинка си, който дефинира като “честен, редовен и откровен човек, същински и безкористен съветски родолюбец, който желае на родината си преуспяване, кротичък живот, независимост на словото и преустановяване на гибелта на нашите момчета в името на илюзорни цели, които трансформират нашата страна в новобранец и усложняват живота на сънародниците ни ”.

Максим Галкин намерено осъди дейностите на съветската войска в Украйна и преведе хонорарите си от поредност от концерти в Израел в помощ на украинските бежанци. Пугачова и Галкин напуснаха Русия скоро след началото на така наречен “специална военна интервенция ”. В края на август певицата и близнаците им Лиза и Гари се върнаха в Москва.

Самият Галкин също разяснява включването си в листата на " иноагентите " с видео, в което споделя: " Първо, не се занимавам с политика, второ, практикувам комизъм - политическа ирония, и освен - към този момент съвсем 28 години. Смятам, че е мое право да предпочитам какво и по какъв начин да иронизирам - в никакъв случай не съм бил на нечия страна. Относно финансирането от Украйна - да, когато съм имал участия там преди повече от 10 години съм получавал възнаграждения. И това е. "

Максим Галкин стартира да подлага на критика войната в Украйна още в края на февруари. Той обществено приказва за закононарушенията на съветските бойци в Буча и разгласи, че за войната не може да има опрощение. След това предаването му бе свалено от ефира на Първи канал на съветската телевизия, а рекламодателите се отхвърлиха от договорите си с него. Галкин, Пугачова и децата им отпътуваха за Израел.

Пугачова към този момент няколко пъти загатна за антивоенната си позиция, само че до момента не бе коментирала непосредствено нахлуването в Украйна. Една от първите й обществени появи след завръщането й в Русия в края на август бе на поклонението на Михаил Горбачов. Тогава тя написа пост в “Инстаграм ”: “Отдавна не съм плакала по този начин. Отиде си ЕПОХА, в която ние се сдобихме със независимост, престанахме да бъдем “империя на злото ” за целия сват и изчезна страхът за бъдещето на нашите деца. И най-важното - Горбачов отхвърляше насилието като метод за правене на политика и удържане на властта ”.

Верните на Кремъл пропагандатори незабавно подвигнаха мерника на звездното семейство. “Кой изобщо е решил, че в случай че човек е бил в миналото популярен, то неговото великолепие се удостоверява с мълчанието му в най-важните моменти в историята. Върнала се е, с цел да изпрати децата на учебно заведение? И не е забелязала какви ги прави мъжът й? И не е споделила нито дума? Защо е пристигнала? Парите ли свършиха? ”, разсъждаваше прокремълският публицист Владимир Соловьов в предаването си.

Пугачова не му остана длъжна и на въпрос какво би желала да направи след връщането си в Русия отговори: “Да разбия мутрата на един човек ”.

По подигравка на ориста още на идващия ден Соловьов се появи с рани по лицето в предаването си, като отхвърли да каже какво ги е предизвикало и ругаеше всеки, дръзнал да попита.

Известният режисьор Никита Михалков също се включи в офанзивата против Пугачова. През април в ефира на предаването “Бесогон-ТВ ” (link is external)на фона на песента   " Не живи с нелюбимой страной " той сподели фотоси на оповестили се против войната актьори като Пугачова, Земфира, Андрей Макаревич и други Пугачова не му остана длъжна. В “Инстаграм ” тя разгласява фрагмент от кино лентата на Михалков “Робиня на любовта ”. “Господа, вие сте зверове! Господа, вие ще бъдете проклети от своята страна бойци ”, споделя героинята във кино лентата. “Прекрасен филм. Прекрасен режисьор. Къде изчезна прелестният човек Никита Сергеевич Михалков? ”, написа Пугачова.

В разногласието се включи и представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той обаче категорично разграничи Галкин от Пугачова. “Има актьори, които безусловно се опетниха с безусловно непристойни и неприемливи изказвания. Не съм чул нито едно изказване на Алла Пугачова, а по отношение на брачна половинка й - да, очевидно не гледаме в една посока. Съпругът й направи доста неприятни изказвания, с които самичък се антагонизира с всички нас ”, сподели Песков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР