Жури, председателствано от проф. д-р арх. Тодор Булев – председател

...
Жури, председателствано от проф. д-р арх. Тодор Булев – председател
Коментари Харесай

В Чирпан показват проектите от концептуалния конкурс за бъдещето на недовършения културен дом

Жури, управлявано от проф. доктор арх. Тодор Булев – ръководител на Съюза на архитектите в България, ще дефинира трите най-хубави идейни концепции

Изложба с плановете на участниците от концептуалния конкурс за акумулиране на хрумвания за културен и бизнес център приготвя Община Чирпан на площадното пространство. Експозицията ще показа деветте концепции за бъдещето на незавършения културен дом на 24 май.

„ Благодаря на участвалите 10 надарени млади български архитекти, множеството приключили в чужбина. Всички са се съобразили в идейните си концепции със наложителното функционално наличие на бъдещия център, с главните механически, планово-композиционни условия и с главните параметри. Най-доброто идейно решение ще бъде базата, на която ще стъпи работния план, само че преди този момент ще има обществено разискване през м. юни и решението ще го вземе Общинския съвет по-късно. Ще последва стопански разбор и с него ще се търси финансиране от Европейския фонд за районно развиване. Процесът ще отнеме значително време “, сподели кметът Ивайло Крачолов.

Според основния проектант Мария Дименчева участниците оферират разнообразни съвременни хрумвания – от опазване на незавършената постройка, преустрояване и реконструиране и дотъкмяване до напълно нова постройка, отговаряща на актуалните условия.

Жури, управлявано от проф. доктор арх. Тодор Булев – ръководител на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България, включващо архитекти и общественици, ще дефинира трите най-хубави идейни концепции за награди. Проектът, класиран преди всичко ще получи премия от 3000 лева, на второ – 2 000лв., на трето – 1 000лв., а на останалите планове ще бъдат връчени грамоти. Крайният период за представянето на архитектурните разработки бе до 30 април т.г.

„ Конкурсът бе предопределен за млади архитекти и студенти във връзка европейската година на младежта. Именно младите са мотор на промени и вероятност “, смятат от общинското управление.

Останалите планове са оповестени на фейсбук страница на Община Чирпан
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР