Julius Baer беше засегнат от 52% спад в годишните печалби,

...
Julius Baer беше засегнат от 52% спад в годишните печалби,
Коментари Харесай

Печалбите на Julius Baer се сринаха с 52%, тъй като хитът на Signa задейства напускането на главния изпълнителен директор

Julius Baer беше обиден от 52% спад в годишните облаги, откакто швейцарският управител на благосъстоянието разгласи, че отписва своята експозиция от 606 милиона швейцарски франка (700 милиона долара) към засегнатата от рецесията Signa property group.

Швейцарският заемодател също удостовери напускането на основния изпълнителен шеф Филип Рикенбахер, което беше обявено от Financial Times и други медии в сряда. Той ще бъде сменен краткотрайно от неговия заместител и основен действен шеф Ник Дрекман.

В резултат на най-голямата рецесия, засягала банката от най-малко пет години, Джулиус Баер регистрира облага от SFr454 млн. 2023 година — спад от SFr950 милиона година по-рано — и облага на акция от SFr2,21, спад от 52 %.

„ Говорейки от името на целия ръб на шефовете, надълбоко скърбя, че цялостната надбавка за загуба на най-голямата експозиция в нашия бизнес с частни задължения повлия доста на чистата ни облага за 2023 година “, сподели ръководителят Ромео Лачер.

Мениджърът на бо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР