Жребият за срещите в груповата фаза на Шампионска лига 2018/2019

...
Жребият за срещите в груповата фаза на Шампионска лига 2018/2019
Коментари Харесай

Жребият събра Ливърпул, ПСЖ и Наполи в една група в Шампионската лига

Жребият за срещите в груповата фаза на Шампионска лига 2018/2019 забърка няколко коктейла, които по всяка възможност ще провокират огромен интерес измежду феновете на футболната игра. Това ще е 64-то издание на най-престижния европейски клубен шампионат, проведен от УЕФА и 27-то му издание, откогато е преименуван от Купа на европейските първенци на Шампионска лига.

Финалът на шампионата следващата година ще се играе на "Уанда Метрополитано " в испанската столица Мадрид.

Германският "Хофенхайм ", швейцарският "Йънг Бойс " и "Цървена звезда " вършат дебют в груповата фаза на Шампионска лига.

Финалистът от последния шампионат - " Ливърпул ", първенецът на Франция "Пари Сен Жермен " и вторият тим в Серия А - "Наполи ", бяха събрани в една доста тежката и равностойна група С . Компания ще им прави и европейският отличник от 1991 година "Цървена звезда ". Шампионът на Сърбия за пръв път ще играе в групите на най-силния клубен шампионат.

Жребият събра в група В петкратният еврошампион " Барселона ", трикратният притежател на купата "Интер ", първенецът в холандското състезание - ПСВ (Айндховен), и един от най-силните британски тимове в последните години - "Тотнъм ".

Хегемонът в Шампионската лига в последните години " Реал " (Мадрид) попадна в една от най-спокойните групи G , където са и тимовете на италианския "Рома ", ЦСКА (Москва) и "Виктория " (Пилзен). Първото затруднение към отбраната на шампионската купа не наподобява доста високо, макар несигурните игри в подготвителния стадий и неналичието на звездата Роналдо.

Традиционният кандидат за продобиване на Шампионската лига - "Байерн " (Мюнхен) , този път се изправя против преодолими противници в група Е : португалския "Бенфика ", "Аякс " и АЕК (Атина).

Другият любимец - първенецът на Англия " Манчестър сити ", също попадна в лека група F , в която са "Шахтьор " (Донецк), френският "Лион " и немският "Хофенхайм ".

Интересен конфликт се обрисува в група Н , в която един против различен се изправят актуалният и един от някогашните тимове на Кристиано Роналдо - " Ювентус " и "Манчестър юнайтед ". Другите два тима са "Валенсия " и дебютантът "Йънг бойс ".

Лек чоп изтегли и носителят на купата в Лига Европа и Суперкупата на Европа - " Атлетико " (Мадрид) , който го събра с "Борусия " (Дортмунд), френският "Монако " и белгийският "Брюж " в група А .

Като "най-лека " анализаторите дефинират група D , в която са "Локомотив " (Москва), португалският " Порто ", немският "Шалке " и турският "Галатасарай ".

В групата тимовете играят на правилото "всеки против всеки " на разменено посещение. Мачовете се играят на 18-19 септември, 2-3 октомври, 23-24 октомври, 6-7 ноември, 27-28 ноември и 11-12 декември тази година. Първите два тима от всяка група се класират за елиминационната фаза, третият тим в групата отива в 1/16 финалите на Лига Европа, а последният отпада.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР