ЖП служителите в Гърция удължиха до сряда стачката си, започнала

...
ЖП служителите в Гърция удължиха до сряда стачката си, започнала
Коментари Харесай

След влаковата катастрофа: Продължават стачките на ЖП служители в Гърция


ЖП чиновниците в Гърция удължиха до сряда стачката си, почнала след смъртоносната влакова злополука в Лариса предходната седмица. Тя е в символ на митинг против недофинансирането на бранша, което се счита, че е асъдействало за тежкия случай.

От Брюксел дадоха обещание на Атина техническа помощ за модернизиране на железопътната мрежа и възстановяване на сигурността. А в публично писмо министър председателят Мицотакис прикани Върховния съд да се заеме предпочитано с следствието на злополуката.

Гръцките управляващи започнаха инспекция на графика на промените на личния състав във съдбовната нощ на влаковата злополука. Колега на арестувания шеф на гарата в Лариса е свикан да даде показания по документа за работните смени, от който излиза наяве, че е имало единствено един шеф гара в нощната промяна.

По информация на гръцката национална телевизия ЕРТ в предните две смени - утринна и следобедна, е имало основен шеф и асистент шеф гара. Все още се проверява сигнал, че началникът на гарата от следобедната промяна си е тръгнал половин час преди края на промяната.

Още не е ясно дали постоянните парламентарни избори ще се проведат по проект на 9 април, или ще бъдат отсрочени поради нещастието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР