Жозеп Борел, ръководител на външнополитическата служба на ЕС, смята, че

...
Жозеп Борел, ръководител на външнополитическата служба на ЕС, смята, че
Коментари Харесай

Борел: Без подкрепата на Запада конфликтът в Украйна ще приключи за няколко седмици

Жозеп Борел, началник на външнополитическата работа на Европейски Съюз, счита, че спорът в Украйна може да завърши за няколко седмици, в случай че Западът спре да оказва военна поддръжка на Киев. Той обаче посочи, че Западът ще продължи да оказва военна поддръжка на Киев, тъй като това е единственият метод за реализиране на мир, оповестява ТАСС.

„ Знам по какъв начин да сложа завършек на войната в Украйна. Много е елементарно. Прекратяваме военната поддръжка за Украйна и войната ще завърши за няколко седмици “, сподели той в събота на форума „ Шангри-Ла разговор “ в Сингапур.

В същото време Борел сложи въпроса по какъв начин тъкмо в този случай ще приключи спорът в Украйна. " Важно ли е това или не? Ако е значимо, тогава не можем да спрем военната поддръжка за Украйна, тъй като не желаеме свят, който ще стане свят на капитулация, свят, който ще трансформира Украйна във втора Беларус ", аргументира се Жозеп Борел.

" Въпросът не е в това по какъв начин ще свърши войната, а по какъв начин ние да сложим завършек на войната “, добави Борел, като акцентира, че Западът ще продължи да оказва военна поддръжка на Украйна точно тъй като желае мир в Украйна.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР