/Johannes Vermeer/ Виртуалният Безглутенов музей // функционира като tumblr блог и

...
/Johannes Vermeer/
Виртуалният Безглутенов музей // функционира като tumblr блог и
Коментари Харесай

Музей представя живот без глутен през призмата на изкуството

 Johannes Vermeer
/Johannes Vermeer/

Виртуалният Безглутенов музей // действа като tumblr блог и съдържа префасонирани известни творби на изкуство, кино подиуми и реклами от предишното, тъй че те към този момент не съдържат растения и артикули, съдържащи глутен като самун, пшеница, ечемик, паста или зърнени храни. Глутенът безусловно е изваден от картините.

Емблематичните облици иронизират най-новия хранителен смут на века във време, когато безглутеновата диета става все по-разпространена даже измежду хора, които не страдат глутенова нетърпимост, а продажбите на артикули без глутен бележат незабравим растеж.

Мненията са спорни: " Някой най-сетне откри съвършения метод да си направи смешка с безглутеновото придвижване. ", написа Вашингтон пост. Други дадоха висока оценка на куратора на музея за това, че е направил историята безвредна за хората, избягващи хляба. " Това е изкуство минус глутен. Най-накрая. ", споделят от Хъфингтън пост.

Създателят на музея е 26-годишния графичен дизайнер Артур Колет. Той живее в Париж, където преподава фотоманипулация, а концепцията му хрумва, когато за първи път вижда реклами на безглутенови храни.  " Пшеницата е в основата на нашата цивилизация. Има връзка сред културата и земеделието. ", добавя той.

Артур Колет изяснява, че не е имал желание да остане неизвестен, само че е решил да не си слага името в блога, тъй като избира нещата да са елементарни и поставя единствено изображенията с името на създателя.

Пред Би Би Си той споделя, че не е имал някакво велико диетично обръщение. " Това е смешка. ", разяснява Артур Колет. " Всеки е виждал 'Млекарката' на Вермеер, само че кой в действителност е видял хляба на масата? Това е нов метод да се видят добре познати творби на изкуството, а други – да бъдат открити. ", добавя още създателя.

Самият той не яде самун, само че изяснява, че методът му цели да заобиколи науката и персоналните му възгледи: " Това е сериозен въпрос, по тази причина взех решение да хвърля върху него светлина посредством изкуството ".

Ето по какъв начин наподобяват известни произведения без глутен:

 Edouard Manet
/Edouard Manet/

 Vincent van Gogh
/Vincent van Gogh/

 Anna Ancher
/Anna Ancher/

 Grant Wood
/Grant Wood/

 Caravaggio
/Caravaggio/

 Giuseppe Arcimboldo
/Giuseppe Arcimboldo/

 Jean Francois Millet
/Jean-Francois Millet/

 Jean Simeon Chardin
/Jean Siméon Chardin/

 Sennedjem
/Sennedjem/

 Wayne Thiebaud
/Wayne Thiebaud/

 Salvador Dali
/Salvador Dalí/

 Willy Ronis
/Willy Ronis/

 Ridley Scott
/Ridley Scott/

 Daniel Spoerri
/Daniel Spoerri/

 Morris
/Morris/

 Walt Disney
/Walt Disney/

 Razzia
/Razzia/

 Guinness
/Guinness/

 Matt Groening
/Matt Groening/

 Quentin Tarantino
/Quentin Tarantino/

Източник: bbc.com
Снимки: Gluten Free Museum

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР