Жоао Фонсека стана първият тенисист, роден през 2006 година, спечелил

...
Жоао Фонсека стана първият тенисист, роден през 2006 година, спечелил
Коментари Харесай

Бразилски тийнейджър прави фурор в Рио

Жоао Фонсека стана първият тенисист, роден през 2006 година, спечелил мач на равнище ATP тур, откакто победи седмия в схемата Артур Филс с 6:0, 6:4 на шампионата по тенис в Рио де Жанейро.

17-годишният бразилец победи поставения под номер 36 французин с поддръжката на локалната аудитория на шампионата на клей в Рио. След мача бразилецът коленичи на корта в сълзи и благодари на феновете.

" Тук ми е мястото. Искам да съм на тези големи арени “, сподели Фонсека, който завоюва купата на Откритото състезание на Съединени американски щати за момчета предходната година.

Негов противник на осминафиналите ще бъде Кристиан Гарин от Чили.

Победата на Фонсека донесе нова сила за локалните почитатели, които видяха по какъв начин трима от любимците за купата отпаднаха във вторник.

Карлос Алкарас прекъсна мача си против бразилеца Тиаго Монтейро заради травма в глезена, трикратният победител от Големия шлем Стан Вавринка загуби от аржентинеца Факундо Диас Акоста в два сета, а чилиецът Николас Джари беше отстранен от германеца Яник Ханфман в три сета.

Четвъртият подложен Франсиско Серундоло от Аржентина се класира за четвъртфиналите, като победи испанеца Алберт Рамос-Винолас с 6:2, 6:1.

Тази вечер вторият подложен и защитаващ купата си Камерън Нори ще се изправи против Томас Бариос Вера от Чили за място на четвъртфиналите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР