Жо-Вилфрид Цонга се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбън,

...
Жо-Вилфрид Цонга се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбън,
Коментари Харесай

Цонга пред Sportal.bg: След отказването на Рафа трябваше да променя подхода си

Жо-Вилфрид Цонга се класира за четвъртфиналите на шампионата в Бризбън, като записа втора поредна победа за първи път от съвсем година. Той трябваше да се изправи против Рафаел Нада, само че испанецът се отхвърли ден преди мача. Цонга се изправи против японеца Даниел Таро и го победи в два сета.

На въпрос на Sportal.bg след мача Цонга показа, че отказването на Рафа не е направило нещата по-лесни за него. " Никога не е елементарно, тъй като би трябвало да промениш метода си. Отиваш от мач против любимец за купата на мач против тенисист, който се чака да победиш. Не е елементарно, тъй като се подготвях за мач против Рафа, а трябваше да се изправя против Даниел, който е добър състезател. Беше значимо да подходя доста съществено и да бъда на равнище, тъй като той нямаше какво да губи ", съобщи французинът.

Tennis. Brisbane: Tsonga en profite https://t.co/wJVQcNK40u pic.twitter.com/7ybvzhb6yT
— Actu tennis (@flash_tennis) January 3, 2019
Цонга си спомни с усмивка за 2008 година, когато стигна до финала на Откритото състезание на Австралия, а по пътя записа победа над Надал. " Този шампионат промени живота ми, тъй като преди този момент бях никой. Година по-рано бях номер 300 в света, а след този шампионат стигнах до топ 10. Промяната беше огромна за мен. Не ми беше елементарно, тъй като аз не обичам да съм в центъра на вниманието. Дълго време бях на високо равнище, само че не съумях да печеля купа от Големия шлем, само че направих някои хубави неща. Победих няколко пъти най-хубавите в света. Трудното беше да постигнеш две следващи победи, тъй като когато победиш Рафа, по-късно излизаш против Анди. Ако минеш и от там, идва Новак. Не е елементарно. Днес не преставам да се любувам да моментите на корта и не преставам да натрупвам хубави мемоари ", показа Жо.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР