Живуща в района на бул. Христо Смирненски около УМБАЛ Света

...
Живуща в района на бул. Христо Смирненски около УМБАЛ Света
Коментари Харесай

Граждани с подписка за изграждане на тротоари във варненски район

Живуща в региона на бул. " Христо Смирненски " към УМБАЛ " Света Марина " и Военноморска болница във Варна, сигнализира за изчезнали тротоари. Това излиза наяве от тъжба на 9 юли 2019 година до кмета Иван Портних, ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов и районния кмет на " Приморски " Петя Проданова, научи Moreto.net.

В писмото дамата се оплаква от начупени и изчезнали бордюри, които затрудняват и заплашват напредването на пешеходците, поради огромния поток от коли в региона на двете лечебни заведения. Искът е подсилен от още 58 живущи, които упорстват да бъдат построени тротоари за сигурността на всички преминаващи.

Половин година по-късно (16 януари 2020 г.), жителите получават отговор от инж. Петър Гърбузов, шеф на дирекция " Инженерна инфраструктура " в Община Варна. В писмото си той показва, че през 2016 година дружно с спомагателна лента за дясно завиващите към автомобилния вход/изход на УМБАЛ " Света Марина ", е построен съседен тротоар, за обслужване на автобусна спирка " Медицински комплекс ".

Той показва още, че възлагането и построяването на тротоари и улици в града е от компетентността на кмета на съответния регион, в тази ситуация от Петя Проданова, кмет на регион " Приморски ". По нейна преценка и при опция посоченият сектор от бул. " Христо Смирненски " може да бъде включен като обект в листата с поправки на пътната и уличната мрежа на гр. Варна. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР