Животновъдите у нас продължават да търпят загуби месеци наред заради

...
Животновъдите у нас продължават да търпят загуби месеци наред заради
Коментари Харесай

След чумната епидемия: Продължава напрежението между собственици и БАБХ

Животновъдите у нас не престават да търпят загуби месеци наред поради огнището на чума, намерено през лятото. Проблемът с износа на добитък може да се реши, единствено в случай че се умъртвят животните, носители на вируса. Агенцията по храните и притежателят на животните – не могат да се схванат.

Преживели наводняване оказват помощ на останала без животни след чумната зараза Доброто поражда положително
Директорът на Агенцията по храните с призна, че страната е безсилна пред Ани Павлова. Във фермата й бе открит вирус. Но тя твърди, че животните са здрави и отхвърли на страната да ги умъртви.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Това е за първи път в историята на България – фермер да не допусне ветеринари във фермата си и да не съблюдава закона. При позитивна проба, животните наложително се умъртвяват”, сподели доктор Дамян Илиев, шеф на БАБХ.
Снимка: btvnovinite.bg
Ани ще съди страната. Болните овце са родили здрави агнета. Според ветеринарите обаче, агнетата може да носят вируса, без да са заболели.
Животновъди готвят митинг поради продължаващата карантина над фермите Седми месец фермерите не могат да възобновят развъждането на овце и кози
В страната ни има огнище на чума и чужденците заобикалят българското агнешко. За да унищожи огнището, Агенцията по храните би трябвало да унищожи всички инфектирани животни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР