Животновъди и земеделци обявиха, че настояват за промени в Закона

...
Животновъди и земеделци обявиха, че настояват за промени в Закона
Коментари Харесай

Протестиращите животновъди и земеделци искат нова аграрна политика

Животновъди и земеделци оповестиха, че упорстват за промени в Закона за отглеждането на животни, в които ясно и тъкмо да бъдат дефинирани участниците в работните органи на Министерството на земеделието.

На конференция в Българска телеграфна агенция те настояха и за постоянна държавна политика, загрижена за сектора и неговото благоденствие.

 Животновъди поддържат ветеринари и полиция за чумата
Животновъди поддържат ветеринари и полиция за чумата

Настояват Борисов да върне на работа Георги Праматаров

Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциаци я (НОКА), уточни, че още през цялото време митингите са проведени от настроенията в сектора и хилядите козевъди, овцевъди и коневъди . Това е третият митинг в границите на година и половина, напомни той.

Караколев изясни, че главното в политиката на животновъдите е, че се вслушват в членовете на всичките си области и единствено за година срещите са били към 60.

Той изрази страдание, че браншът на животновъдите е разграничен. Караколев прикани земеделският министър Румен Порожанов да разгласи какъв брой индивида, какъв брой организации и кои вземат участие в Националния съвещателен съвет.

 Изплатиха над милион помощи de minimis на засегнатите от чумата животновъди
Изплатиха над милион помощи de minimis на засегнатите от чумата животновъди

Това прави по 55 лева на овца или коза

Според изпълнителния шеф на НОКА Иван Станков асоциацията има поддръжката на своите членове за дейностите си. По думите му главният мотив за митингите на фермерите е обстоятелството, че години наред няма българска земеделска политика, тактика и избрани държавни цели. Станков изрази страдание, че овцевъдът е трансфорат в правист, компютърен експерт. Шефът на Асоциацията прикани за коренна смяна, тъй като кривата на развиването на овцевъдството и отглеждането на животни продължава да пада надолу.

Станков настоя да се направи сериозен разбор на целия временен интервал, да се вкарат селекционни и софтуерни детайли, да се поработи върху обществените проблеми на животновъдите , в случай че желае страната да има овце и кози.

 Снимка 370083
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР