Животът в Обединените арабски емирства възстановява постепенно нормалния си ритъм

...
Животът в Обединените арабски емирства възстановява постепенно нормалния си ритъм
Коментари Харесай

Какво се случва в Дубай след голямото наводнение

Животът в Обединените арабски емирства възвръща последователно естествения си темп след най-проливните превалявания , регистрирани в историята на страната. Основното за страната интернационално летище в Дубай се връща към естествена активност, до момента в който придошлата вода към момента покрива част от пътната мрежа, съобщи Асошиейтед прес.

Международното л етище в Дубай , най-натовареното за интернационалните пътувания, разреши тази заран на огромните самолетни компании да летят на първия му терминал.

„ Полетите не престават да се забавят и анулират, по тази причина ви призоваваме да идвате само на Терминал 1, в случай че имате доказан полет “, заяви летището в обществената мрежа „ Екс “.

Повече от 14 сантиметра дъжд паднаха в Дубай за 24 часа във вторник при междинен годишен дъжд в пустинния регион от едвам 9,5 сантиметра. Системата за отводняване в страната бързо отхвърли, наводнявайки жилищни и бизнес квартали в Дубай.

Местната държавна медия УАМ назова дъжда „ историческо климатично събитие “ , което „ надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 година “.

В обръщение до нацията, оповестено нощес, президентът на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян съобщи, че управляващите „ бързо ще проучат положението на инфраструктурата в страната, с цел да лимитират вредите “.  

Наводнението провокира спекулации, че до бедствието е довела нападателната акция на ОАЕ за изкуствено предизвикателство на дъжд , когато дребни самолети летят през облаците, разпръсквайки специфични химикали. Експертите обаче споделиха, че атмосферният фронт, докарал бурята, е бил очакван много по-рано.

Учените споделят, че изменението на климата е отговорно за по-интензивните и по-чести рискови стихии, суши, наводнения и горски пожари по света. Миналата година Дубай беше хазаин на КОП28 - среща на Организация на обединените нации, отдадена на климата.

Държавният вестник на Абу Даби „ Нешънъл “ в публицистична публикация от четвъртък разказва проливните дъждове като предизвестие към страните от по-широкия район на Персийския залив да „ защитят бъдещето си от климата “.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР