Животът се е зародил във водата, човешкото тяло е изградено

...
Животът се е зародил във водата, човешкото тяло е изградено
Коментари Харесай

Плуване за бебета - здраве, тонус и забавление

Животът се е зародил във водата, човешкото тяло е построено съвсем напълно от вода и не е чудно, че водата е естествена среда за нас. Преди да се родим даже, ние плуваме, е, малко натясно, само че е реалност, че къпането постоянно е било за бебето бурно наслаждение.

Много хора одобряват тази естествена податливост на бебетата към по-сериозно от няколко радостни мига в банята.

“Плуването за бебета е процедура за положителното им физическото развиване, здраве и имунитет, която от ден на ден се утвърждава и намира доста поддръжници. ”

Освен това децата научават овреме едно умеене, което може директно да избави живот.

Плуването като спорт има безспорни преимущества – един от дребното, които развиват отмерено мускулите на цялото тяло, стига с него да се занимаваме любителски, несъмнено. От главата до петите – всички мускули вземат участие. Той е доста значим за сърдечния тонус, тъй като напъните, съгласно стила на плуване, могат да са обилни. И не на последно място – плуването е умеене, което дава наслаждение, само че и може да избави живот.

Ползите от плуването за бебета в напълно ранна възраст

Специално за бебетата изгодите са още повече. Плуването развива костната и опорно-двигателната система. Нервната система също бива подтиквана посредством раздразнение на рефлекси и работи като масаж. За доста бебета със разстройства във физическото развиване, плуването може да е доста потребно и да е пълноправна част от лечението. То доставя наслада и е източник на обществен живот и за дребните и за техните родители. Плуването гради връзката на доверие сред децата и родителите и в доста страни се предлага при осиновяване, с цел да се стигне по натурален метод до физически контакт.

Плуването за бебета е точно плуване, въпреки и не като на огромен човек, само че не и като къпане. За разлика от елементарното къпане в басейн, тук бебето се оставя да направи изпитание да реалокира телцето си, като движи интензивно крачета и ръчички, стреми се да държи главата си, нормално с огромен възторг.

Колко рано е „ овреме ”?

Според психолози, бебетата до 6 месеца нямат чувство за боязън. Едва по-късно те реагират на дразненията по-осъзнато и първите страхове са налице. Освен че се усещат доста добре във водата, бебетата има присъщ инстикт да задържат дъха си под вода. Съвсем дребни бебета сполучливо се потапят до 6-7 секунди под вода и ни минимум не се тормозят. Рефлексът изчезва към 6 месец, само че в случай че сме го подтикнали до тогава – страхът от потапяне е доста по-малък и суматоха няма. Заради всичко това най-подходящата възраст едно бебе да стартира да плува е 1, 5 – 2 месеца. Тази възраст е целесъобразна, в случай че сте решили уроците по плуване да стартират в действителност рано - значимото е бебето да може да държи главичката си изправена

Какво да знаем преди да стартираме уроците по плуване?

Първите уроци се организират в домашната вана, като бебето се оставя да маха с ръчички и краченца, легнало по тил, а не подкрепено в полулегнало състояние както е при къпането. Едва откакто бебето опознае това чувство и среда, се води на басейн, където е по-шумно и обитаемо.



Най-напред уроците стават с подготвен инструктор и в наличието на родител, само че с времето можете сами да организирате урока, стига да сте уверени в това, което сами сте научили.

Басейнът за тренировки би трябвало да дава отговор на санитарни условия, за които би трябвало да бъдете осведомени. Добре е това да е басейнът, в който са се провеждали уроците до момента, изключително когато бебето е малко. Не е целесъобразно да е с минерална вода, колкото и да е изкушаващо поради приятната температура. Следва наложително къпане с чешмяна вода.

Специалистът е доста значим за вашето сполучливо начало. Той ще ви посъветва какво да вършиме, по какъв начин да протича тренировката и какъв брой да трае. Вашият наставнически инстинкт ще ви подскаже по кое време бебето е изтощено и добре да спрете уроците.

Единственото предписание за плуването на бебета е то да доставя наслаждение. Ако продължавате с постоянни тренировки, дете на една година, година и половина би могло да преплува, в цялостния смисъл на думата 3-4 метра.

Ако имате страхове за сигурността на детето, първо поговорете със себе си, в сравнение с изрично да отричате плуването. Инструктори по плуване споделят, че множеството родители, които имат боязън от вода или удавяне, в противен случай, водят децата си на плуване, тъй като осъзнават какъв брой е значимо с него да се стартира овреме и не биха желали да предадат този боязън на децата си. И въпреки всичко инструкторът по плуване би трябвало да ви покаже, по какъв начин се оказва първа помощ при усвояване на вода и каква е сигурността във водата за най-малките.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР