Животът ни се промени за броени дни. Дори и това,

...
Животът ни се промени за броени дни. Дори и това,
Коментари Харесай

10 успокояващи филма, които да гледаме в момент на криза

Животът ни се промени за броени дни. Дори и това, че сме късметлии (засега) да не живеем в райони, наранени злокобно от пандемията, не е задоволително, с цел да съхраним психическото си здраве. Ще отнеме доста време, до момента в който се приспособяваме към новата обстановка, а със обществената изолираност ще дойдат и доста други проблеми – липсата на вероятност за фамилни пътувания, намаляващ размер на работа и терзание за финансите в фамилията. 

Има обаче и дребни хитринки, които ще ни оказват помощ да се разведрим и да преминем постепенно, само че сполучливо през провокациите. Една от тях несъмнено е успокояващият филм. Той не би трябвало безусловно да е сладникава комедия, само че не пречи и да е подобен. Може да е и, който да ни придвижи в света на изкуството. Или на публицист, откривател или политик. Но сигурно не би трябвало да е някоя голяма интелектуална рекламация, която да ви натовари повече, в обстановка в която всички ние сме изключително пренавити. Ето я и нашата сбирка!

" Джули и Джулия "

Биографичната история на е съвършена за актуалното ни настроение. Не е прекомерно сантиментална, вдъхновяваща е, а и подтиква към това да застанем най-сетне до печката и да сменяем безвкусните консерви боб, купени в миг на лудост, че ще загинем от апетит по време на пандемията, с кулинарно пиршество. Освен това героите на и Стенли Тучи като съпружеска двойка във Франция, която се стреми да популяризира френската кухня в Съединените щати в средата на XX век, са в действителност впечатляващи. Както и опитът на Джули Пауъл половин век по-късно да сготви за една година 524 предписания от готварска книга на Чайлд, пишейки за това в блога си.



" Речта на краля "

" Речта на краля "  е от тези филми, след които си казвате " струва си всяка една номинация и премия ". Филмът в действителност допира и най-закърнялата душа, като някак ненатрапчиво и бавно ни дава кураж да преодолеем всяко едно затруднение. е повече от ослепителен в ролята на Крал Джордж VI, но Джефри Ръш е този, който изнася кино лентата на гърба си с майсторска актьорска игра. А финалната тирада на фона на 7-а симфония на Бетовен е в действителност спираща дъха. 



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР