Животът ни е динамичен, бизнес средата в момента е предизвикателна,

...
Животът ни е динамичен, бизнес средата в момента е предизвикателна,
Коментари Харесай

Пощенска банка подкрепя добрите бизнес идеи

Животът ни е динамичен, бизнес средата сега е предизвикателна, а бизнесмените се нуждаят от приближен сътрудник, сериозна поддръжка и от спомагателни финансови запаси, с цел да запазят своя бизнес, да го създадат печеливш, резистентен и конкурентен - освен на българския пазар, само че и в световен проект. Днес непрестанно срещаме надарени и сполучливи младежи, които имат потребност някой да ги стимулира и насърчи да излязат от зоната им на комфорт, да мислят ексцентрично и да основат собствен работещ бизнес проект за стратегическото развиване на тяхната компания.

ПОДКРЕПА ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ

След сполучливото пилотно издание на програмата за напредък Dare to Scale и високата задоволеност на участниците, Пощенска банка и Endeavor България още веднъж подават ръка на бизнесмените у нас, които желаят да развиват фирмите си, във второто издание на плана. Програмата се осъществя и с поддръжката на Software Group, и ИАНМСП, като неин фокус тази година ще е построяването на резистентен бизнес, бърза акомодация в изменяща се среда, както и идентифицирането на благоприятни условия за напредък в сложни пазарни условия. Формулярът за кандидатстване към този момент е отворен и всеки искащ може да го попълни на този линк до 21 юни.

„ Забелязваме, че от ден на ден младежи желаят да имат собствен бизнес, да работят за себе си и той да им носи нужните приходи. В даден миг обаче този бизнес е належащо да се разрасне, с цел да остане конкурентен освен на нашия пазар, само че и отвън него. В пилотното издание на първата стратегия за напредък на Endeavor Bulgaria, която интензивно подкрепихме като главен сътрудник, видяхме доста стимулирани младежи, които имат предпочитание и упоритости да създадат освен това за своя бизнес. Затова твърдо имаме вяра, че положителният образец би трябвало да се предизвиква, стремим се да поддържаме бизнеса и интензивно да финансираме планове с капацитет за напредък. Щастливи сме, че имаме опция да подкрепим Endeavor и във второто издание на плана, с цел да изградим дружно една добре работеща предприемаческа екосистема в България “, разясняват от Пощенска банка.

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА

Четиримесечната стратегия за напредък е първата по рода си в България, ориентирана към бизнеси, които към този момент са минали през етапа на пускане и са при започване на по-мащабното си разгръщане. Тя е създадена за бизнесмени от всички сфери на стопанската система и всички райони в страната. Условието е да имат собствен към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2019 година, броят на чиновниците им да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да е с капацитет за световен напредък. Могат да се включат както компании, работещи от години, по този начин и такива, които са стартирали относително скоро. В програмата ще бъдат селектирани избран брой компании по авансово обособени критерии, които ще преминат през профилирани образования и интерактивни сесии, водени от сполучливи бизнесмени и водачи от мрежата на Ендевър. В тях са заложени главните области, от които всяка сполучлива компания има потребност – ръководство на организацията, маркетинг, продажби, финансово обмисляне и набиране на капитал.

„ Икономиката ни се нуждае от предприемаческия капацитет на надарените и изобретателни хора у нас. Те са тези, които не престават да внедряват нововъведения, да основават работни места и да укрепват локалния бизнес. В България има забавни бизнеси в доста разнообразни посоки. И ние сме подготвени да подкрепим техните проекти за развиване. Съвсем скоро подписахме ново съглашение с Националния гаранционен фонд, целящо да подкрепи микро, дребни и междинни предприятия при облекчени условия за финансиране. Компаниите ще могат да се възползват от капиталови и оборотни заеми с в допълнение поръчителство от фонда, което им носи по-ниски условия за обезпечения и отстъпки от регулярните лихвени равнища. Разполагаме с богата палитра от артикули и услуги, от които бизнесът у нас може да се възползва, а специалистите ни са разполагаем да ги съветват “, допълват още от Пощенска банка.

ИДЕИ В ДЕЙСТВИЕ

Участниците в програмата ще получат достъп до неповторимо ноу-хау на одобрени интернационалните компании, ще се употребяват от положителните и работещи към този момент на пазара практики на фирмите сътрудници, необятна мрежа от контакти, ще получат познания за организационната просвета и визия на водещите институции у нас. Но най-важното – ще бъдат част от бизнес и обществена общественост с високи стандарти и експертиза. Повече за самата стратегия и процеса на кандидатстване може да разгледате тук .

В пилотното издание на Dare to Scale участваха създателите на 10 български компании, подбрани измежду общо 35 кандидатствали, отговарящи на избрани критерии. Те минаха през 8 профилирани образования и 75 часа самостоятелни наставнически сесии, в които бяха ангажирани повече от 20 бизнес водачи. Организаторите на Dare to Scale регистрираха висока степен на задоволеност (над 90%) измежду участниците, а заключителният Demo Day беше кулминационната точка от програмата. Победителите Frudada, Cheese the Queen и Moré Noir получиха награди ̶ спомагателни часове самостоятелни наставнически сесии с бизнес водачи от мрежата на Endeavor , медийно показване във водещи бизнес медии, както и специфични преференции от Пощенска банка.

Програмата за напредък Dare to Scale на Endeavor България, с главен сътрудник Пощенска банка, беше победител в влиятелната категория „ Най-добра акселераторска стратегия “ на състезанието CESAwards Bulgaria 2019 година. Пощенска банка получи и премия за стабилно развиване на бизнес средата в България, а наградата е от Годишните награди за щедрост и корпоративна обществена отговорност „ Златно сърце “, проведени от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business Review.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР