“Животът не става по-лек или по-опростен, ние ставаме по-силни и

...
“Животът не става по-лек или по-опростен, ние ставаме по-силни и
Коментари Харесай

Как да развием устойчивостта си, за да бъдем по-успешни?

“„ Животът не става по-лек или по-опростен, ние ставаме по-силни и по-устойчиви. “ - Стив Мараболи ”

Какво значи да бъдем устойчиви? Това е способността да се възвръщаме бързо от неуспехи и провали. Устойчивостта не е улавянето и преодоляването на негативните страсти, които следват обещано отрицателно събитие, а решението да продължим макар ударите и разочарованията, с които се сблъскваме. Авторът Ханън Парвез споделя: „ Това, което одобрявам в устойчивостта и което е същински феномен, е нещо като приемане на слабостите. Устойчивостта споделя „ Да, знам, че нещата се объркаха, само че желая да се издигна над това “, вместо „ Всичко се случва за нещо по-добро “ или „ Всичко е наред. “

Приемането на уязвимостта ни е половината от процеса за насърчаване на резистентност. Признаването, че в предишното нещо се е объркало или може да се обърка в бъдеще, е първата стъпка към превръщането ни в устойчива персона. Психолозите са на мнение, че някои хора се раждат с по-голяма заложена устойчивост от други, само че също по този начин настояват, че е допустимо всички ние да развиваме повече от това качество. Един от ключовете е поправяне на метода, по който мислим за негативите и бедите към нас.

Ето и някои съществени препоръки от експертите, които могат да оказват помощ за развиване на по-добра резистентност:

Вяра в себе си и акцент върху позитивното – може да звучи като факсимиле, само че вярата в себе си е основна и ни дава мощ да се изправяме и да не се отхвърляме след неуспех – дребен или огромен. Колкото по-голямо самочувствие имате и вярвате в личните си качества, толкоз по-устойчиви персони ще станете. Издръжливите хора се характеризират със способността да изпитват позитивни и негативни страсти даже в сложни и мъчителни обстановки. Да, те също съжаляват за загуби и претърпяват разочарования, само че и намират опция за разкриване на капацитет в провокациите. Те съумяват да открият позитивното във всяка обстановка и да извлекат най-хубавото от нея, колкото и да е заплетена и комплицирана.

Всичко, което се случва ни учи – колкото повече успявате да се възползвате от провокациите като благоприятни условия за израстване и развиване, толкоз по-устойчиви ще бъдете. „ Болката идва в живота на всички ни ", споделя доктор Дейвид Сабине, клиничен психолог от Тексас (САЩ). „ Това, което устойчивите хора могат да създадат, е неотложно да прегледат казуса и да кажат: Какво е решението за това? Какво се пробва да ме научи? Разглеждането на болката като опция за учене и справяне с компликации - построяването на доверието и навика да продължаваме макар разочарованията, вместо да бягаме, е методът за създаване на резистентност в дълготраен проект. “ Всеки път, когато сме изправени пред проблеми, имаме два разновидността - да забравим за тях или да се опитаме да ги решим. Пренебрегването им не е алтернатива, тъй като това може да докара до по-сериозни като поява на меланхолия и тревога. Докато се пробвате да разрешите обещано усложнение, можете или да придобиете познания за казуса, тъй че да съумеете да го преодолеете елементарно и бързо, или можете да губите време, пробвайки да се отървете или да игнорирате моментната компликация. Не забравяйте, че знанието е мощ – проучете всяка опция, потърсете разнообразни разновидности за справяне със обстановка – ще се изненадате от резултата.

Приемане на слабостите – колкото повече криете и потискате нещо, толкоз по-силно то се показва. Швейцарският психолог и психиатър от немски генезис Карл Густав Юнг споделя: „ Това на което се съпротивляваш продължава да съществува “. Всъщност, колкото по-информирани сте за вашите недостатъци, толкоз повече сте в положение да измислите способи за тяхното превъзмогване. Приемането и осмислянето на слабостите ни разрешава да се оправим с тях по-леко, да ги превърнем във опция за израстването ни като персони, трансформирайки ни в по-силни и осъзнати хора.

Предприемане на подобаващи дейности - страстите, без значение дали са позитивни или отрицателни, постоянно ни карат да подхващаме избрани дейности. Ако се чувствате потиснати вследствие на нещо неприятно, което се е случило, вашите страсти може би се пробват да провокират вашия разум да се оправи с това, което се е объркало. Колкото по-бързо реагирате на чувствата си, толкоз повече ще „ разтегнете “ и заздравите устойчивостта.

Грижа за себе си и връзка с най-близките - положителното здраве и постоянната рутинна процедура на здравословни привички са основополагащи както за умствената, по този начин и за прочувствената устойчивост. Физическата ни резистентност зависи и от главното ни психическо и прочувствено благоденствие. Един от най-хубавите способи да се подхранва това, съгласно авторката Карол Орсборн, е да се подхващат „ постоянни умствени почивки “ – дали това ще е някакъв тип медитация, спорт, релаксация зависи от желанията ви. Два други основни фактора, които оказват помощ за поддържане на устойчивостта: прекарвайте повече време навън и комуникирайте с хора, които ви зареждат и ви карат да се чувствате същински добре. Позитивната среда и настройка спомагат за превъзмогването на стресови въздействия по-леко и сполучливо.

Устойчивостта включва поддържане на еластичност и баланс в живота, до момента в който се оправяме със стресови обстановки и травматични събития. Позволете си да изживеете мощни страсти или да ги избегнете, когато те биха попречили на стабилността ви в всекидневието. Придвижвайте се самоуверено напред и предприемайте дейности, с цел да се справяте с проблемите и провокациите, само че не забравяйте да си давате пауза, възстановявайки физическата и прочувствената си мощ. Поддържайте здрава връзка с значимите за вас хора, не се тормозете да потърсите поддръжка и поощряване от тях – разчитайте на тях, както и на себе си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР