Животът на арабските жени е много различен от европейския –

...
Животът на арабските жени е много различен от европейския –
Коментари Харесай

Как изглеждат арабските жени у дома без бурка и хиджаб?

Животът на арабските дами е доста друг от европейския – многоженство, липса на права, хиджаб и бурка – всичко това в очите на чужденците стандарти, свързани с живота на дамите на Изток.

Подобно на лицето на арабска жена, целият й живот е обгърнат в тайнственост и прикрит от любопитни очи.

Снимка на арабска младоженка

Повечето арабски страни имат брачна възраст от 18 години, макар че в някои разрастващи се страни, като Саудитска Арабия и Йемен, към момента практикуват ранни бракове, арабските дами съвсем в никакъв случай не се женят за инверти. Мъжете, в противен случай, могат да се женят както за християни, по този начин и за евреи, единствено в този случай момичето няма да получи поданство и децата ще живеят с татко си при положение на бракоразвод.

 

Не доста хора знаят, само че нормално арабите се женят единствено за една жена, макар че законът и религията разрешават многоженство. Причината за това е банална – единствено доста богат мъж може да обезпечи на всяка брачна половинка собствен дом и скъпи дарове.

Арабските дами обичат бижутата

 

Има и традиция да се честват настрана „ женските “ и „ мъжките “ сватби. Като предписание младоженецът се лимитира до непретенциозен чаено празненство и събирания с другари. Докато „ женската женитба “ е мотив да се появим пред всички в диаманти, безумно скъпи дизайнерски рокли. Само такива дами участват постоянно на такива сватби и когато младоженецът идва, всички дами би трябвало да се покрият с абаи.

Как се обличат арабските дами

В боязън от арабския свят, една жена може да носи всевъзможни облекла: мини панталони, къси панталони и дънки, с едно изключение, когато излизат на открито, би трябвало да облече мантия.

Много скъпи марки първокласни облекла отварят особено бутиците си в арабските страни, защото търсенето на облеклата им е голямо и даже по-голямо, в сравнение с в Европа. Но за кого се обличат дамите, в случай че под хиджаба нищо не се вижда? Разбира се за съпрузите им. Никога няма да видите остарял халат или скъсани дънки вкъщи на арабска жена. За брачна половинка си носят единствено най-красивите облекла и бижута.

Амира Ал-Тавил (бивша брачна половинка на саудитския принц Ал-Улейд)

А на хубостта й може да завиди всеки европеец. Тук е всекидневно да давате на дами вместо цветя, счита се, че колкото повече брачен партньор обича жена си, толкоз повече той й дава заповеди. Преди това имаше и традиция, че в случай че брачен партньор желае да се разведе със брачната половинка си, тогава тя е длъжна да напусне къщата и да вземе със себе си единствено това, което е на нея. Затова постоянно дамите носеха всичките си бижута. Сега това към този момент е в предишното, изискванията на развода се разискват в брачния контракт.

Що се отнася до грима, арабските дами се пробват главно да вършат хубав грим за очи. Те постоянно са гремирани, при идването на брачна половинка си, и не се махат грима, преди той да легне да спи.

Основната разлика сред арабска жена и европейка е, че тя се пробва да бъде красива за брачна половинка си, до момента в който европейката е тъкмо противоположното: за другари, сътрудници, инцидентни минувачи.

Материалът, оповестен в публикацията, визира най-вече живота на богатите и проспериращите араби, до момента в който бедните се обличат доста непретенциозно, съвсем като у нас – джапанки, суитчъри и износени ризи.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР