„Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на

...
„Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на
Коментари Харесай

Кирил Петков: След пандемията ще форсираме отварянето на бизнеса

„ Животът и здравето на българите е по-голям от оборотите на заведенията за хранене и театрите. Да отпаднат всички ограничения за имунизирани, звучи добре, само че не може да отпаднат всички ограничения. Това съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия по време на полемиката. Малко по-внимателни би трябвало да сме тук, тъй като от здравното министерство ще възразят, само че и ще има напън от бизнеса. Натискът на компаниите е изцяло състоятелен, хората са без работа, гледат деца, само че животът е по-голям, ние не можем да вършим взаимни отстъпки с облагата и рисковете за нацията, сподели Румен Гечев.

Мерките в битката с пандемията също бяха обект на полемиката. Обсъди се предложение за облекчение на ограниченията при увеличението на имунизациите.

Ще създадем една работна група в посока здраве. Досега никой не е съумял да каже, в случай че имаш болести, дали е добре да се ваксинираш или не. Ще назнача екип от ендокринолози, кардиолози, онколози и всеки да каже за съпътстващите болести “, добави Кирил Петков.

Развитието на клъстерите е ключ към модернизацията. „ Клъстерите не са единствено национални, в действителност би трябвало да ги развиваме в трансгранични райони “, добави още Кирил Петков.

Обсъди се линия на привличане на специалисти от чужбина посредством разнообразни тласъци, като синя карта, стартъп виза, като се сложи за цел и връщане на българите в чужбина. „ Трябва да внимаваме през тази малка врата кой различен може да влезе “, сподели Кирил Петков.

Мика Зайкова разяснява, че би трябвало да се откри нова форма на финансиране, която да е съчетана с качеството на образованието и ползите на учениците. „ Човешкият капацитет е извънредно значим, а в България е проблем. Проблемът е в просветителната система. Трябва да се преразгледат квотите на съответните специалности в университетите. Има специалности, които не правят работа, а са доста на брой. Трябва да се уточни “, сподели още Мика Зайкова.

В тази връзка Кирил Петков изясни, че тези точки ще бъдат препоръчани на министър Денков, тъй като без тях няма да имаме ефикасна стопанска система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР